Brussel·les

Brussel·les vol legislar per facilitar l'esborrament del rastre digital

La Comissió Europea es planteja actualitzar la llei de protecció de dades per facilitar l'esborrament del rastre digital. La proposta l'ha plantejat la comissària de Justícia i Drets Fonamentals, Viviane Reding, i obligaria els buscadors, xarxes socials i altres webs a esborrar les dades i documents penjats a internet pels usuaris just quan aquests internautes ho demanin.

RedaccióActualitzat
Europa vol actualitzar una norma que data del 1995, quan només l'1% dels europeus es comunicava a través d'internet, per adaptar-la a les necessitats actuals, quan el 97% de la població del vell continent utilitza la xarxa.

La comissària Viviane Reding planteja que esborrar el que desitgem del nostre rastre digital sigui molt fàcil: proposa que n'hi hagi prou amb la petició dels internautes. Segons la nova norma que es pretén introduir, els buscadors com Google o xarxes socials com Twitter i Facebook haurien de treure de circulació dades personals, fotografies o altres documents penjats amb el consentiment dels usuaris però que arribats un determinat moment els vulguin eliminar de la xarxa.

La iniciativa de la Comissió Europea també té com a objectiu simplificar la legislació per a les empreses de telecomunicacions que operen en la Unió Europea i que ara s'han d'adaptar a les especificitats de 27 països. Reding creu que aquesta finestreta única per al rastre digital beneficiarà les companyies però també els usuaris d'internet a l'hora de denunciar abusos. La proposta legislativa preveu sancions de fins a un milió d'euros per a companyies que la incomplissin.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut