L'assassí múltiple d'Olot, Pere Puig, arribant a l'Audiència de Girona
L'assassí múltiple d'Olot, Pere Puig, arribant a l'Audiència de Girona (Foto: ACN)
Olot

L'assassí múltiple d'Olot va confessar als agents que els crims els havia planificat feia temps

La policia ha declarat a l'Audiència de Girona que l'assassí múltiple d'Olot va confessar als agents que el van detenir i que li van prendre declaració que feia temps que planificava els crims. Segons han declarat els policies, Pere Puig va repetir una vegada i una altra que "ho havia de fer" perquè l'havien "atabalat". Els agents encarregats de la investigació han assegurat que l'acusat tenia els objectius molt clars perquè podia haver matat "molta més gent" i només va disparar contra les persones que tenia en el punt de mira i després es va entregar a la policia.

RedaccióActualitzat
Pere Puig va actuar amb tranquil·litat, amb premeditació i tenint molt clar quins eren els seus objectius, segons les principals conclusions dels policies locals que el van detenir quan sortia de la sucursal de la CAM després de matar dos treballadors i dels agents que posteriorment es van encarregar de la investigació.

"Quan ens vam apropar al cotxe vam notar que el motor estava engegat i vam pensar que el conductor devia ser a prop", ha assegurat durant el judici un dels agents, que ha explicat que just en aquell moment se li van apropar dues dones que li van dir que el conductor havia entrat a l'oficina bancària i havia disparat. Durant aquesta breu estona, Pere Puig va sortir de la CAM i es va apropar als policies per entregar-se. L'agent ha assegurat que en cap moment van patir per les seves vides perquè Puig estava "molt tranquil" i apuntava el rifle cap a terra. Immediatament després el van desarmar i detenir.

Segons ha explicat l'agent de la policia local, l'home li va explicar que havia disparat a la CAM i que també ho havia fet al bar La Canya. Quan l'agent li va preguntar els motius, ha explicat, l'assassí confés li va dir que els seus caps li devien dues pagues dobles i que els empleats de la sucursal bancària li reclamaven uns 5.000 euros gastats amb la seva targeta de crèdit que "no havia gastat i no podia pagar".

"Va dir que l'havien atabalat i que ho havia de fer, que feia dies que ho pensava i que aquell dia ho havia fet", ha explicat l'agent. Aquesta mateixa explicació és la que Pere Puig va donar als agents dels Mossos d'Esquadra que li van prendre declaració en seu policial. El sergent encarregat de la investigació ha assegurat que els crims eren "premeditats" i que l'acusat "sabia que anava a matar i a qui anava a matar" perquè va tenir l'oportunitat de matar "més gent" i no ho va fer.

Tots els testimonis han assegurat que el relat de Pere Puig sempre va ser coherent i que tenia una actitud "molt tranquil·la" durant la reconstrucció dels fets.

La defensa de l'acusat ha destacat durant el judici que l'home va col·laborar amb els agents i que va confessar els fets tan bon punt el van detenir amb l'objectiu d'aplicar algun atenuant a la petició final de condemna.
Anar al contingut