Alemanya

El papa Benet XVI afirma que la teoria de l'evolució és irracional

El papa Benet XVI ha afirmat avui, davant més de 250.000 fidels congregats a la ciutat alemanya de Ratisbona, que la teoria de l'evolució és irracional. Segons el pontífex, hi ha una part dels científics que s'entesten a demostrar que Déu és "inútil" per a l'home. El papa Ratzinger ha destacat que l'ateisme modern neix de la por que es té de Déu i que són precisament l'odi i el fanatisme els que destrueixen la imatge de Déu. Benet XIV ha fet aquestes reflexions durant la missa que ha oficiat en el seu primer dia de viatge a l'estat de Baviera. Aquesta tarda el pontífex s'ha de reunir amb diversos representants del món científic de la Universitat de Ratisbona, on ell mateix va impartir classes de dogmàtica.

Actualitzat

Segons el Papa, "des de l'il·luminisme, almenys una part de la ciència s'entesta amb tenacitat a buscar una explicació del món en la qual Déu sigui una cosa supèrflua. Així, seria una cosa inútil per a la nostra vida. Però cada vegada que sembla que ho han aconseguit, la realitat es mostra evident. Sense Déu les coses no quadren per a l'home, per al món i per a l'univers".

Joseph Ratzinger s'ha preguntat quina cosa existeix en l'origen i ha dit que només hi ha dues respostes: o la "raó creadora, l'esperit que ho fa tot i fomenta el desenvolupament" o la "irracionalitat, que sense cap motiu, produeix un cosmos ordenat de manera matemàtica, l'home i la raó". Segons el papa, la raó seria un resultat casual de l'evolució, "en el fons, una cosa irracional".

El pontífex ha subratllat amb energia que els cristians creuen que l'origen està en Déu i la raó i no en la irracionalitat.

Anar al contingut