Barcelona

Els acampats convoquen tots els col·lectius en lluita a una gran manifestació el 19 de juny

La plaça Catalunya s'ha tornat a omplir aquest dissabte, especialment a partir de mitja tarda, en una jornada de reflexió atípica en què el moviment 15-M ha estat protagonista. El debat sobre un canvi del model de societat i sobre com s'ha d'impulsar és viu, però ara ja hi ha una majoria decidida a donar continuïtat al moviment. A Barcelona, l'assemblea ha decidit seguir les mobilitzacions i modificar la data de la manifestació fins al 19 de juny per coincidir amb la convocatòria de Madrid, i ara el debat se centra en com ha de continuar el moviment més enllà després de les eleccions.

Actualitzat
Dissabte ha començat d'hora a la plaça de Catalunya. Lectura de contes, classes de ioga, actuacions, espais d'expressió artística o xerrades són algunes de les moltes activitats que es combinen amb espais de debat, repartits en diferents temes, i el treball de les comissions de comunicació, difusió, internacional, legal i de cuina, entre d'altres.

La multitudinària afluència d'aquest divendres, coincidint amb l'entrada en vigor de la prohibició de les concentracions ordenada per la Junta Electoral, va fer malbé les flors de la plaça Catalunya. Aquest dissabte, les regalaven i al lloc que ocupaven hi naixia un hort.

Els assistents s'han diversificat i s'han pogut veure moltes famílies i turistes. A la tarda, l'ambient més festiu ha deixat pas a la reivindicació. La plaça s'ha anat omplint cada vegada més i a les sis s'ha celebrat una assemblea, aquest cop per reflexionar de forma col·lectiva.

Entre les moltes propostes que s'han sentit i votat, la de continuar l'acampada més enllà de la jornada d'eleccions, i també s'ha convocat una gran mobilització pel pròxim 19 de juny. Volen reunir tots els col·lectius en lluita i portar les reivindicacions fins a les portes del Parlament català.

Voluntat d'expandir-se

Un altre dels punts d'acord és la voluntat d'expandir el moviment més enllà de les acampades que tenen lloc actualment a una seixantena de places d'arreu de la geografia catalana i espanyola.

A Barcelona, per exemple, s'ha començat a treballar conjuntament amb els barris i altres col·lectius. També per internacionalitzar el moviment i crear una xarxa mundial de totes les acampades, que també s'han estès a països com Grècia o Portugal.

Ja han recollit més de 40.000 signatures i mitjançant les xarxes socials, a través de les quals va néixer la protesta, 13.000 persones al Facebook i 8.000 al Twitter s'hi ha adherit.

Després de l'assemblea, el soroll de cassoles i tot tipus d'estris ha tornat a ressonar per la plaça, abans que els acampats passin la que serà la cinquena nit al ras.

Madrid discuteix com continuar

La Puerta del Sol també s'ha omplert a vessar de gent. La que és l'acampada més multitudinària de tot l'estat espanyol està debatent el seu futur i encara no ha desvelat si es mantindrà després de les eleccions.

El que sí ha quedat clar és la intenció de mantenir viu el debat. Diuen que el moviment no té data de caducitat i, per ara, ja han anunciat assemblees a una vintena de barris i ciutats de la comunitat madrilenya i la seva intenció de crear una ràdio i una televisió.

La Policia Nacional ha desallotjat aquest dissabte a la tarda grups de persones que s'havien reunit en places pròximes a la Puerta del Sol, segons fonts de l'organització.

El portaveu ha recordat el caràcter pacífic de les concentracions, però ha animat a la "desobediència civil i a la resistència pacífica". Durant tot el dia també s'ha recordat la consigna de no fer referència a partits polítics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut