Barça

Xavi està gairebé descartat per jugar contra el València per molèsties al soli de la cama dreta

El Barça té aquest divendres jornada de descans abans de tornar dissabte als entrenaments per preparar el partit de diumenge, a casa, contra el València. Després de deixar encarrilats els vuitens de la Champions, l'atenció torna a la Lliga, on els blaugranes no poden fallar més si no es volen acomiadar de les poques opcions de lluitar pel títol. Xavi Hernández, que dijous no es va entrenar amb els seus companys, està gairebé descartat per jugar contra el València per unes molèsties al soli que ja li van impedir enfrontar-se al Bayer Leverkusen. Tampoc estaran per sanció Dani Alves i Javier Mascherano, mentre que Guardiola recupera una peça important, Seydou Keita, que ja ha tornat de la Copa d'Àfrica.

Actualitzat
Xavi Hernández no acaba de fer net de les molèsties al soli de la cama dreta que li estan fent la guitza en aquest tram de la temporada. Ahir al matí el migcampista de Terrassa es va entrenar al gimnàs al marge del grup, on va fer exercicis per recuperar-se d'aquesta lesió muscular que el va impedir enfrontar-se al Bayer Leverkusen en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions.

El migcampista blaugrana, que ja va haver de descansar contra l'Osasuna i la Reial Societat a la Lliga, està gairebé descartat pel partit d'aquest diumenge contra el València al Camp Nou. Pep Guardiola prefereix reservar Xavi per al pròxim duel que enfrontarà els blaugrana contra l'Atlètic de Madrid, i així donar més temps al de Terrassa perquè s'acabi de recuperar. Contra el València Guardiola recupera Seydou Keita un cop ha acabat la Copa d'Àfrica però tampoc podrà disposar de Dani Alves i Javier Mascherano, sancionats, dues baixes que deixen el tècnic de Santpedor amb només quatre defenses disponibles del primer equip.

La renovació de Guardiola, en el tram decisiu

La temporada passada, la renovació de Guardiola va ser el mes de febrer i són molts els que especulen que la notícia que esperen la majoria dels seguidors culers no trigarà a arribar. Ara vénen dues setmanes en què el Barça no té partit ni viatge entre setmana i pot arribar el moment més esperat per l'afició i el vestidor blaugrana.

Mirant el calendari de les dues anteriors renovacions de Josep Guardiola hi ha motius per a la tranquil·litat. La primera: 20 de gener de l'any 2010. Setmana de les poc estressants, sense partit intersetmanal després de l'eliminació blaugrana a la Copa del Rei a mans del Sevilla el dimecres anterior, dia 13.

Anunci de la segona renovació: 8 de febrer del 2011. L'aplaudiment de la plantilla va haver d'esperar perquè, aquella setmana, els entrenaments eren un desert. Era la vigília que Espanya, França, l'Argentina, el Brasil i companyia juguessin partit internacional.

Amb la qual cosa, l'enigma està resolt. Saben que, en tot aquest any, l'equip no ha tingut encara ni una sola setmana sense partit intersetmanal? 14 partits entre el 4 de gener i aquest diumenge. Set setmanes seguides jugant entre setmana i cap de setmana.

Una cadena de partits que es prendrà un respir després de l'enfrontament contra el València. Entre aquell partit i el del següent cap de setmana, contra l'Atletic de Madrid, un oasi de cinc dies de calma. I la setmana següent, encara més perquè hi ha partits de seleccions intersetmanals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut