Daniil Medvedev, actualment lesionat, ja sap que no podrà participar a Wimbledon (Reuters)
Tenis

Wimbledon prohibeix competir als tenistes russos i bielorussos

Tenistes com Daniil Medvedev o Aryna Sabalenka no podran participar en la pròxima edició del Grand Slam londinenc

Redacció Esport3Actualitzat

El torneig de Wimbledon serà la primera gran competicio d'esport individual que prohibirà competir als participants de nacionalitat russa o bielorussa. Aquesta mesura, que s'alinea amb les directrius del govern britànic, afecta diversos tenistes amb opcions de victòria, tant en el quadre masculí com femení, començant pel rus Daniil Medvedev, número 2 mundial de l'ATP, i la bielorussa Aryna Sabalenka, actual número 4 de la WTA. 

L'equip rus no havia estata admès a d'altres competicions tenístiques per equips, com la Copa Davis o la Copa Billie Jean King. En canvi, el torneig de Roland Garros, que es disputa abans que Wimbledon, no ha posat cap pega a tenistes russos o bielorussos perquè s'hi inscriguin. 

Actualment hi ha 4 tenistes russos en el top-30 de l'ATP. Al marge de Medvedev (2), hi figuren també Andrei Rublev (8), Karen Khachanov (26) y Aslan Karatsev (30). Pel que fa a la llista de la WTA, hi destaquen les bielorusses Sabalenka (4) i Victoria Azarenka (18) a més de les russes Anastasia Pavliutxenkova (15) i Daria Kasatkina (26)

És la primera vegada que Wimbledon prohibeix la participació d'esportistes d'un determinat país des que ho va fer després de la Segona Guerra Mundial, quan no va permetre l'accés a la competició a jugadors alemanys i japonesos

 

Anar al contingut