El neerlandès s'ha emportat la primera etapa del Giro d'Itàlia 2022 (@giroditalia)
CICLISME

Van der Poel s'imposa a Visegrad i és el primer mallot rosa del Giro

El ciclista neerlandès ha estat el més ràpid en la primera de les tres etapes per terres hongareses

Redacció Esport3Actualitzat

Mathieu Van der Poel va avisar durant la prèvia que volia guanyar la primera etapa i així ho ha fet. El ciclista neerlandès és el primer líder del Giro d'Itàlia, després d'imposar-se en un ajustat l'esprint al corredor d'Eritrea Biniam Girmay. El basc Pello Bilbao ha estat tercer.  

La fuga de la jornada l'han protagonitzat Mattias Bais i Filippo Tagliani, que han estat escapats durant pràcticament tota l'etapa. Els dos italians han arribat a gaudir d'un avantatge de més de nou minuts, però el pilot ha accelerat i els ha enxampat a 14 quilòmetres per al final. Començava aleshores una altra etapa.

Els equips dels aspirants han controlat el pilot fins als últims cinc quilòmetres, quan han iniciat l'ascensió a la fortalesa de Visegrad i s'han multiplicat els atacs. L'arrencada més potent l'ha dut a terme Lenard Kämna, però finalment també ha estat neutralitzat.

Caleb Ewan ha caigut en ple esprint i la victòria final ha estat cosa de dos. Girmay ha estat molt a prop d'emportar-se l'etapa, però Van der Poel s'ha imposat en els últims metres.

Ewan pel terra mentre Girmay i Van der Poel es disputaven l'etapa (@giroditalia)

El neerlandès s'endú la primera de les tres etapes que es disputen en terres hongareses. Aquest dissabte, contrarellotge de nou quilòmetres amb inici i final a Budapest i, diumenge, 201 quilòmetres abans de tornar a competir dimarts a Itàlia. 

 

 

Anar al contingut