Handbol

Una còmoda victòria davant del CAI (34-29) dóna al Barça-Cifec el bitllet per a la final de la Copa

El Barça Cifec s'ha classificat aquesta tarda per a la final de la Copa del Rei d'handbol després de derrotar el CAI Aragó per 34-29. Els catalans han superat amb molta comoditat el rival i n'han tingut prou amb una defensa intensa i uns ràpids contraatacs per sentenciar el partit davant d'un CAI que no ha donat mai la sensació de poder imposar el seu joc. Ara, els de Xesco Espar s'hauran de veure les cares en la final amb l'Ademar de Lleó, que en la segona semifinal s'han desfet de l'Algesires per 29-21.

Ja a la primera part, el Barça ha donat mostres de la seva clara superioritat. Els aragonesos han pressionat però malgrat posar-hi empenta i voluntat mai no han pogut imposar-se. I és que feia l’efecte que els calatans jugaven a mig gas i que a la mínima que pressionaven obrien forat en el marcador.

Així ha estat durant els primers minuts. El Barça ha imposat una defensa 6:0 que ha dificultat l’atac del CAI i ha propiciat que els catalans llancessin ràpids i efectius contraatacs. Un parcial de 4-0 a favor del Barça ha situat un avantatge en el marcador (9-4) que els blaugranes ja no han desaprofitat.

Amb el CAI a remolc, el Barça s’ha limitat a administrar el marcador i a buscar la velocitat aprofitant les aturades de Barrufet i el desencert dels jugadors aragonesos. A les acaballes de la primera part, però, els culers s’han relaxat i han rebut un parcial de 2-6 en contra que ha situat el CAI de nou en el partit (17-15). Aleshores, els homes d’Espar han fet un esforç final per, de la mà de Juanín, arribar al descans amb un 19-15 a favor.

A la represa, el Barça ha mogut la pilota amb intel·ligència, buscant la millor opció i suport en uns extrems incisius i uns pivots –Perunicic i Vori- molt actius. Això ha desactivat la lleu pressió dels aragonesos i ha possibilitat que el Barça eixamplés la diferència a sis gols. Sobre aquest avantatge s’ha anat movent el marcador a la segona part i el partit no ha perillat mai per als catalans.

El Barça, doncs, s’ha classificat per a la final de la Copa. Després d’eliminar el Ciudad Real i el CAI, els catalans s’enfrontaran a l'Ademar de Lleó, que en la segona semifinal ha derrotat amb facilitat l'Algesires, la revelació d'aquesta fase final, per 29-21. El partit es diputarà a partir de les 17.00 de diumenge.