Barça

Un emocionat Pep Guardiola rep la Medalla d'Honor del Parlament

Un emocionat Pep Guardiola ha rebut la Medalla d'Honor en categoria d'or del Parlament de Catalunya, la màxima distinció que dóna el Parlament, de mans de la seva presidenta, Núria de Gispert. S'ha vist un Guardiola emocionat després de la glossa que han fet Evarist Murtra i Mònica Terribas, amics personals de Guardiola, com també David Trueba. Un cop rebuda la medalla, Guardiola ha donat les gràcies, i ha assegurat: "Estimo el meu ofici, l'adoro."

Actualitzat
Pep Guardiola ha entrat a la sala del Parlament acompanyat del president de la Generalitat, Artur Mas, i de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. L'acte ha inclòs parlaments de tres amics de Guardiola. Primer s'han sentit les paraules de l'exdirectiu del Barça, Evarist Murtra, que ha glossat la figura de Guardiola. D'ell ha dit que "és de justícia que li fem un reconeixement a Guardiola". També la directora de TVC, Mònica Terribas, ha glossat Guardiola, i ha repassat la seva trajectòria des dels inicis fins als millors moments, com el debut al primer equip del Barça, en què ha recordat les paraules que Cruyff li va dir al de Santpedor: "Has jugat més lent que la meva àvia". També l'episodi per oblidar de les acusacions de dopatge. Terribas ha aconseguit la primera imatge d'un Guardiola emocionat. D'ell ha dit que "Guardiola és un exemple de coratge i de lluita permanent per les idees" i que "sap dirigir, riure i emocionar". 

Per sopresa, l'escriptor i cineasta David Trueba, amic personal de Guardiola, no ha pogut assistir a l'acte, però també ha volgut dirigir unes paraules que s'ha encarregat de llegir una veu en off a la sala del Parlament. Després dels parlaments, l'actriu i cantant Nina ha interpretat el poema "Solstici", de Miquel Martí i Pol.

Guardiola: "Estimo el meu ofici, l'adoro"
 
Tot seguit, Núria de Gispert ha entregat la Medalla d'Honor d'or i ha arribat el moment més esperat, quan hem sentit Guardiola, emocionat. Guardiola ha començat dient: "Em preguntava ahir si el Parlament imposa i sí que imposa. Molt". En el reconeixement, ha assegurat que "estimo el meu ofici, l'adoro" i ha revelat una pràctica que fa dos dies abans de cada partit: "Me'n vaig a un soterrani de can Barça, on no hi ha llum, i miro DVD del rival buscant-ne els punts forts i dèbils. Després hi ha un instant, que fa que sigui entrenador, que quan m'adono d'aquest instant dic: avui guanyem." Guardiola ha finalitzat amb un missatge encoratjador i agraït: "Si ens aixequem ben d'hora, no hi ha retrets ni excuses i ens posem a pencar som un país imparable. Creieu-me que som imparables. Moltes gràcies i visca Catalunya!"

Després de l'excel·lent discurs de Guardiola, De Gispert s'ha dirigit al tècnic del Barça i, posteriorment, ha tancat els parlaments el president de la Generalitat, Artur Mas. L'acte, que ha durat més d'una hora i mitja, ha acabat amb la interpretació d'"Els segadors", a càrrec del cor del Conservatori del Liceu. Els familiars de Guardiola, els seus pares, la seva dona Cristina i els seus tres fills, també l'han volgut acompanyar en aquest dia tan especial. També el seu gran amic Manel Estiarte, el seu inseparable Tito Vilanova i el seu representant Josep M. Orobitg. Una anècdota: la mare de Guardiola hi ha assistit amb cadira de rodes, perquè fa pocs dies es va fer un esquinç al turmell. També hi ha assistit el president del Barça, Sandro Rosell, amb el vicepresident de l'àrea institucional, Carles Vilarrubí, així com els expresidents de la Generalitat Pasqual Maragall i José Montilla.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut