Boxa

Tania Álvarez es convertirà en la primera catalana que boxeja al Madison

Tania Álvarez s'ha col·locat la vuitena del món en pes ploma i la matinada de diumenge es convertirà en la primera boxejadora de l'estat que combat al Madison

Jordi BentanachsActualitzat

Del Casal Cultural de Castellbisbal al Madison Square Garden de Nova York. Aquest és el salt que farà la boxejadora catalana Tania Álvarez, que la matinada de diumenge la convertirà en la primera catalana a posar-se els guants al temple històric de la boxa. En té bona culpa Toni Moreno. Fa 20 anys va obrir a Castellbisbal un gimnàs per trencar el tabú d'aquest esport.

Saben que treballem únicament i exclusivament  perquè joves del poble puguin practicar un esport. Estem inserits al poble com una entitat més.

Vuitena del món en pes ploma

En Toni i la Tània van fer un pacte; si accelerem els terminis arribaràs lluny. En només 15 mesos de professional ha disputat 7 combats, amb ple de victòries. Aquesta carrera meteòrica l'ha fet pujar posicions al rànquing i al desembre es va col·locar top-10 mundial.

Quan això va passar, vaig saber que li arribaria una bona oportunitat, però no m'imaginava que arribés tan aviat.

Toni Moreno és l'entrenador de la Tania des dels seus inicis

L'oportunitat es diu lluita pel cinturó plata del pes ploma al Madison Square Garden. La seva rival, l'australiana Skye Nicholson, olímpica i amb 200 combats amateurs a les espatlles. Un bagatge molt més gran que la púgil de Sant Esteve Sesrovires, però que no li fa perdre el son.

M'ho imagino com una cosa que la gaudiré molt. És una oportunitat única, una experiència nova, amb nervis, sí, però no d'aquells que et fan petita; al contrari.

La Tània acaba de complir els 21 anys.

La boxa femenina, en auge

L'any passat es va batre el rècord econòmic en un combat de boxa femenina. Amanda Serrano i Katie Taylor van cobrar un milió de dòlars cadascuna en l'anomenat "combat del segle". La xifra està lluny dels 500 milions que demana Tyson Fury per tornar a combatre després de retirar-se, però assenyala un camí clarament ascendent.

Al Club Boxeo Castellbisbal el Team Moreno Team omple les dues sales del gimnàs de dones. La Tània pot ser el referent que els faltava per, a més d'entrenar-se, passar a competir en aquest esport.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut