Estadi. Camp Nou. F. C. Barcelona
Vista panoràmica del Camp Nou, estadi del FC Barcelona
BARÇA

Superlliga: Barça, Madrid i Juventus denuncien les amenaces de la UEFA i la FIFA

En un comunicat conjunt, els tres clubs que encara no han abandonat el projecte qualifiquen les amenaces d'inacceptables i reiteren la voluntat i el compromís de debatre des del respecte les solucions més apropiades per al futbol

Redacció Esport3Actualitzat

Resposta de Barça, Juventus i Reial Madrid al darrer comunicat de la UEFA, que amenaçava els tres equips de deixar-los dos anys fora de qualsevol competició europea si no reconsideren la seva posició. Aquest matí, el Barça ha emès un comunicat oficial en què explica que les tres entitats consideren "innaceptables" aquestes amenaces i reiteren la seva voluntat per trobar "les solucions més apropiades per a la sostenibilitat de tota la família del futbol".

El comunicat diu exactament:

"Els clubs fundadors de la Superlliga han rebut –i continuen rebent– pressions, amenaces i ofenses perquè abandonin el projecte i la seva responsabilitat i el dret d'aportar solucions a l'ecosistema del futbol fruit de propostes concretes per mitjà del diàleg constructiu. Això és inacceptable en un estat de dret i els tribunals ja s'han pronunciat sobre el projecte de la Superlliga ordenant a la FIFA i la UEFA, amb rotunditat, que se n'abstinguin mentre es tramita el procediment judicial."

El text qualifica d'incoherent la postura que han adoptat els nou clubs que van abandonar el projecte i que ara han acceptat les noves regles del joc marcades per la UEFA.

"Som plenament conscients de la diversitat de reaccions, en molt diversos àmbits, que ha produït la iniciativa de la Superlliga i, en conseqüència, de la necessitat de reflexionar sobre els motius que han generat aquestes reaccions i reconsiderar el plantejament proposat en el que resulti necessari. No obstant això, incorreríem en una greu irresponsabilitat si, sent conscients de les necessitats i la crisi sistèmica del sector del futbol, circumstància que ens va portar a anunciar la Superlliga, abandonéssim la nostra missió d'aportar solucions eficaces i sostenibles i respostes a les qüestions que amenacen el futbol. Lamentem profundament que els nostres amics i socis fundadors del projecte de la Superlliga es trobin immersos en una postura incoherent –i inconsistent– després d'assumir en el dia d'ahir certs compromisos amb UEFA."

 

 

Anar al contingut