Suècia celebra la victòria davant Austràlia
Suècia celebra la victòria davant Austràlia (Federació sueca)
FUTBOL

Suècia es planteja boicotejar el partit amb Espanya

Algunes jugadores ja parlen obertament d'aquesta possibilitat, per donar suport a les seves companyes espanyoles. La federació, per la seva banda, "suposa" que el partit es jugarà

Redacció Esport3Actualitzat

La selecció sueca de futbol femení podria boicotejar el partit contra Espanya de divendres per donar suport a les jugadores del combinat espanyol. Les sueques no són alienes al conflicte entre equip i Federació i ja s'han començat a manifestar en aquest sentit. Filippa Angeldahl, per exemple, ha estat així de clara al diari suec Aftonbladet:

"Han de sentir tot el suport possible al seu voltant. Els altres països hem de fer-los costat en la decisió que prenguin. Si creuen que han de boicotejar el partit per intentar que passi alguna cosa, està clar que nosaltres estarem al seu costat. Si creuen que encara s'han de canviar coses, vol dir que encara no s'han fet prou passos en la bona direcció. Ningú vol passar per una situació com aquesta. Segur que les afecta molt mentalment. Ha de ser molt fort el que passa perquè diguin no a una selecció. I és que jugar representant el teu país és el millor que et pot passar com a futbolista."

També Hedvig Lindhal, portera del combinat nòrdic, s'ha expressat de manera similar a les xarxes socials. 

Espero que la UEFA i la FIFA protegeixin les jugadores en lloc d'afegir-los encara més pressió. No vull animar la gent a perseguir somnis futbolístics si el mateix joc no protegeix les esportistes mentre són perseguides. 

La federació sueca segueix atònita els esdeveniments

Per la seva banda, aquest dimarts la federació sueca ha enviat un missatge de tranquil·litat als aficionats que han comprat entrades per al partit de divendres a Göteborg. De moment, prefereixen pensar que el partit es disputarà encara que sigui amb el clima de poca normalitat que està marcant les últimes hores. "No hi ha decisions que diguin el contrari". Des de Suècia i la resta del planeta futbol se segueixen els esdeveniments de l'RFEF amb estupefacció.

Hi ha molta informació que circula sobre la selecció espanyola abans del partit de divendres a Göteborg. Entenem que això pot plantejar preguntes entre els seguidors, sobretot entre els que tenen entrades per al partit.
L'enfocament de la SvFF i de la selecció és senzill i clar: suposem que el partit es jugarà i planifiquem en funció d'això. No hi ha decisions que diguin el contrari.

El que està passant al futbol espanyol i l'impacte que pot tenir en la plantilla que viatja a Göteborg està fora del nostre control: estem seguint l'evolució, però no podem fer més que això.

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut