Alèxia Putellas, Ona Batlle i Cata Coll, a la seva arribada a Oliva
futbol

Patri Guijarro i Mapi Léon, les úniques jugadores que abandonen la selecció espanyola

Les futbolistes han acordat crear una comissió amb la RFEF i el Consell Superior d'Esports per impulsar els canvis que reclamen

Redacció Esport3Actualitzat

Acord in extremis. Després de prop de sis hores de reunió entre les jugadores de la selecció espanyola, la Federació i el Consell General de l'Esport, 21 de les 23 futbolistes han decidit quedar-se a la concentració. 

Les jugadores han acordat crear una comissió a tres bandes, amb la mateixa Federació Espanyola i el Consell Superior d'Esports, per impulsar els canvis estructurals que reclamen. Entre els acords han ratificat que Montse Tomé seguirà, de moment, com a entrenadora.

Les dues futbolistes que han decidit abandonar la concentració són Mapi León i Patri Guijarro. Les blaugranes ja no van ser presents al Mundial d'Austràlia i, des de fa un any, mantenen la seva renúncia per fortes desavinences amb l'RFEF.

Abans de marxar han volgut atendre els mitjans per explicar la seva posició. Per tant, Espanya jugarà els dos partits previstos de la Lliga de les Nacions. El primer, aquest divendres contra Suècia.

Cristina Martín-Prieto en el lloc d'Esther González

Esther González, que havia de presentar-se a la concentració de la Selecció a Oliva, finalment no ha viatjat. La jugadora del Gotham, dels Estats Units, està lesionada i s'ha quedat als EUA per recuperar-se. La seva substituta, la davantera del Sevilla Cristina Martín-Prieto, ja s'ha incorporat amb les seves companyes.

Victor Francos, el mediador

El president del CSD, Víctor Francos, s'ha desplaçat a Oliva per mediar entre les jugadores i la RFEF i, de moment, se n'ha ensorti. De la seva banda, Miquel Icea, ministre de Cultura i Esports, ha celebrat que s'hagi desbloquejat la situació.

"L'inici cap a la solució  ha començat amb pas ferm cap a una Federació renovada"

Al mateix temps, ha demanat respectar els temps d'una RFEF "en transició".

Alèxia, en nom de les internacionals del Barça: "Estem malament"

Les 23 internacionals convocades per Montse Tomé a la seva primera llista com a seleccionadora s'havien presentat a la trucada de la selecció. Les jugadores havien estat reunides aquest dimarts al matí amb els seus advocats i amb el Consell Superior d'Esports (CSD) per buscar alguna solució legal que els permetés no presentar-se a la convocatòria, però no van trobar cap sortida que no suposi la suspensió federativa. 

S'hi havien de presentar a contracor per imperatiu legal. El punt de trobada ha estat a Oliva, a 80 quilòmetres de València, amb l'objectiu de minimitzar el focus mediàtic. Les jugadores del Barça hi havien viatjat en avió, mentre que la resta havien quedat en un hotel de Madrid per desplaçar-se plegades cap a la localitat valenciana.

Les blaugranes Alèxia, Paredes, Coll, Batlle i Mariona van ser captades a l'aeroport del Prat. Davant la insistència dels mitjans, la capitana va reconèixer no estar passant per un bon moment i va ironitzar sobre la "protecció" a Jenni Hermoso: "Està tot bé, no?" Una mica més tard haurien entrat Aitana, Mapi i Patri. Per acabar d'embolicar el serial, l'avió que les havia de portar a València va sortir amb gairebé dues hores tard.

En aterrar a la capital valenciana s'ha produït un moment esperat quan s'ha sentit l'opinió d'una de les jugadores que va renunciar a la selecció fa un any i encara no hi havia tornat, l'aragonesa Mapi León. 


El malestar de Misa

En entrar a l'Hotel Alameda, la portera del Madrid, Misa, evidenciava el seu malestar.

La seleccionadora nacional del combinat femení Montse Tomé, en entrar a l'hotel, gairebé no s'havia dirigit als mitjans que l'esperaven. 

Les jugadores havien refermat la negativa a ser convocades amb l'equip fins que no hi hagués canvis estructurals a la Federació Espanyola de Futbol. En un comunicat, les futbolistes mantenien que no havia canviat res en els últims dies i que, per tant, no entenien que se les hagués convocat per als partits que Espanya té en els pròxims dies contra Suècia i Suïssa.

Olga Carmona i altres internacionals surten de Madrid cap a València (EFE)

També argumentaven que no se les havia citat en el temps i la forma que estableix el reglament de la FIFA. Però després d'estudiar les conseqüències legals, han arribat a la conclusió que no tenen cap més remei que anar a la convocatòria contra la seva voluntat. Si no s'hi presentaven, s'exposaven a una possible sanció econòmica i esportiva. 

Exclòs el gabinet de premsa

El gabinet de premsa de l'RFEF no viatja amb les jugadores a València ni tampoc s'allotjarà al mateix hotel. Segons el diari As, les persones de premsa, audiovisual, màrqueting i xarxes només compartiran el xàrter a Göteborg amb les futbolistes, ja que no hi havia una altra manera de poder cobrir el partit contra Suècia. Entre les peticions de les jugadores hi ha la reestructuració de l'àrea de comunicació i màrqueting de l'ens federatiu. 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut