Koeman felicita Fati pel seu partit contra el Vila-real (EFE)
Futbol

Ronald Koeman assumeix el control de la carrera d'Ansu Fati

L'entrenador del Barcelona vol fer valer la seva experiència per orientar com cal la feina de Fati, que, amb 17 anys, va ser el millor futbolista del seu equip en l'estrena del Barça a la Lliga

Xavi TorresActualitzat

Ronald Koeman s'ho mirava a la banda, satisfet. Era el minut 69 i acabava de decidir la substitució d'Ansu Fati per Dembélé. Fati només té 17 anys, però contra el Vila-real va exhibir el seu talent i es va convertir en l'estrella del partit: va anotar els dos primers gols i va provocar un penal que suposaria el 3-0 tot just en els primers 35 minuts del partit. Conversa, somriures i al banc a abaixar els fums. "Ha de millorar cada dia. És un bon noi, obert a escoltar i a millorar, i nosaltres som aquí per a ajudar-lo", va dir el tècnic holandès en la roda de premsa posterior. Koeman sap la importància d'una bona gestió en els primers anys de la carrera esportiva d'un jove com aquest. Sergio Busquets va insistir en la idea: "Hem d'estar tranquils amb ell. Té 17 anys i té unes condicions increïbles, però tampoc l'hem de fer córrer massa."

Ansu Fati va amb els ulls ben oberts per veure el que passa a dins del terreny de joc i també a fora. És llest i sap que la base del seu èxit és viure amb humilitat aquests instants de glòria, sent protagonista dins del camp i gairebé transparent lluny de la gespa. Té el discurs clar: "Jugo amb els millors, així que el meu objectiu és aprofitar cada partit i cada oportunitat que em doni el meu entrenador."

Des de Messi no es recorda una irrupció d'un jove com la seva. La temporada passada, la del seu debut, va jugar 32 partits --en totes les competicions-- i va fer 8 gols. En aquesta que acaba de començar ja n'ha fet dos en l'estrena de l'equip en la Lliga. Així i tot, Koeman vol fitxar un davanter centre. El Barça té set dies per salisfer l'entrenador.

ARXIVAT A:
AnsuFati
Anar al contingut