Ronald Araújo, amb el Barça B en un partit a l'Estadi Johan Cruyff (FC Barcelona)
Barça

Ronald Araújo, un vincle amb Setién que passa per Uruguai, Itàlia i Albacete

El central del filial blaugrana, que ha jugat el seu primer partit com a titular contra el Mallorca, forma part del contingent de jugadors del Boston River uruguaià que han desembarcat els últims anys a Europa. Una situació amb un interessant joc de relacions que porta a... Quique Setién

El central uruguaià Ronald Araújo, de 21 anys, ha disputat aquesta nit el seu primer partit com a titular a la Primera Divisió, després dels catorze minuts que va jugar contra el Sevilla, el 6 d'octubre passat, i que van acabar amb la seva expulsió amb vermella directa. Araújo va arribar al Barça l'estiu del 2018, per jugar amb el filial, procedent del Boston River, conjunt de la primera divisió del seu país. El club blaugrana en va pagar 1'7 milions d'euros fixos, però si s'assolien una sèrie de variables, el preu de l'operació podia arribar als cinc milions. Aquí comença una història que connecta el defensor blaugrana amb Quique Setién a través de representants i inversors diversos.

El representant que va dur Ronald Araújo a Catalunya és Edmundo Kabchi, empresari veneçolà d'origen libanès que, el 2015, va adquirir la majoria de les accions del Boston River. Dos anys després, la família Kabchi es va fer amb el control de l'Albacete, club que presideix el germà d'Edmundo, Georges Kabchi. De l'Albacete va arribar, el gener passat, un reforç per al Barça B que també va tenir l'oportunitat d'anar convocat amb el primer equip en el duel de lliga contra el Getafe, ja amb Quique Setién a la banqueta: l'albanès Rey Manaj.

A Manaj el representa el jove agent italià Edoardo Crnjar, màxim responsable de l'empresa Excellence Sport. Aquesta companyia ha participat, en l'últim any, en els traspassos de diversos jugadors de Boston River al futbol europeu; el pivot equatorià Emerson Espinoza va fitxar a l'estiu del 2019 pel Parma i al gener del 2020 va ser cedit a l'Inter, on juga amb el juvenil però s'entrena amb el primer equip; i el davanter uruguaià Emiliano Gómez va incorporar-se al Sassuolo. Edoardo Crnjar va entrar directament en l'univers blaugrana com a representant de Kevin-Prince Boateng, que va disputar la segona meitat de la temporada passada amb el Barça; però Crnjar és també el representant de Quique Setién, des de l'estada del tècnic cantàbric al Las Palmas.

Ronald Araújo està molt ben valorat a l'àrea esportiva blaugrana, on se li veu potencial, sobretot per la seva capacitat física, per consolidar-se al primer equip blaugrana. Quique Setién en té prou bones referències com per haver-li donat, avui, el seu primer vot de confiança.

Anar al contingut