Els corredors han de ser conscients del perill del retorn
Tornar a córrer exigirà molta prudència
Atletisme

Recomanacions per a corredors en la tornada a la rutina dels entrenaments

No voler córrer més del compte i fer-ho amb mascareta, principals consells del doctor Carles Pedret

Sebas GuimActualitzat

Marcat en el calendari amb una X ben gran hi ha el dia 2 de maig, el primer en què, es podrà tornar a córrer, i molts esportistes voldran torna a les seves rutines d'entrenaments. Després de gairebé dos mesos corrent pels menjadors, passadissos, terrasses i (els més afortunats) jardins de casa.

Els corredors esperen amb ànsia que arribi el 2 de maig
Ja falta poc perquè els corredors i ciclistes surtin a fora

Un cop la mesura ha estat aprovada, caldrà anar amb compte, ja que l'entrenament fet a casa haurà servit per intentar mantenir el fons físic, però bona part del to muscular s'haurà perdut.

El doctor Carles Pedret, una eminència en el món de la medicina esportiva, adverteix que el corredor ha canviat la manera de córrer. Fa vuit setmanes que ha acostumat el cos a fer passes curtes, amb molts més impactes i amb més retenció en cada petjada.

Potser no se n'ha adonat, però hi haurà molts atletes populars que s'hauran lesionat a casa. Seran petites sobrecàrregues, articulars i tendinoses, que es poden agreujar amb més càrrega d'entrenament, fins a convertir-se en lesions més importants."

Per això proposa planificar uns entrenaments progressius, començant amb sortides curtes i ritmes baixos, que haurien d'anar acompanyats d'exercicis de força, per recuperar part del to muscular perdut.

De sèries o canvis de ritme, ni parlar-ne fins a la tercera setmana d'entrenaments a l'aire lliure.

En els primers 15 dies també caldrà fer una adaptació a la tècnica de carrera, per recuperar la longitud de gambada perduda pels racons de casa".

Els metges recorden que la distància de seguretat, fent esport, augmenta considerablement. Tenint en compte les dificultats de trobar voreres amples, és molt recomanable l'ús de mascaretes. El més efectiu i solidari seria utilitzar les del tipus FFP2, sense vàlvula, ja que redueixen el contagi tant de dins cap a fora, com a la inversa. Per descomptat, a més, qui surti a fer esport haurà d'anar sol. Només d'aquesta manera s'evitarà que hi hagi un daltabaix i es torni a col·lapsar el sistema sanitari.

Anar al contingut