Un imatge de la cerimònia d'inauguració dels Jocs de Pyeonchang (Reuters)
Jocs Olímpics

Queden inaugurats els Jocs Olímpics de Pyeongchang

Gairebé 3.000 esportistes participaran en uns Jocs marcats per la distensió de les dues Corees i la suspensió de la delegació russa

Actualitzat

Els Jocs Olímpics de Pyeongchang, els 23ns Jocs d'hivern, han quedat inaugurats aquest divendres amb una solemne cerimònia celebrada a l'estadi olímpic de la localitat sud-coreana.

Dos factors marquen els Jocs de Pyeongchang, que es disputen fins al 25 de febrer. D'una banda, la participació d'atletes de Corea del Nord, que han desfilat conjuntament amb els de Corea del Sud en un gest de gran significat polític. Tant és així, que Kim Yo-jong, germana del dirigent nord-coreà Kim-Jong-un, ha presenciat la cerimònia juntament amb el primer ministre sud-coreà, Moon Jae-in.    

D'altra banda, la no admissió de la delegació russa arran de l'escàndol de dopatge d'Estat. Els esportistes russos autoritzats a participar han desfilat sota la bandera olímpica.

En total hi participen 2.925 esportistes de 92 països diferents, que competiran en 102 disciplines. Hi ha tres esportistes catalans: Ander Mirambell, en skeleton; Queralt Castellet, en surf de neu, i Quim Salarich, en esquí alpí.

Entre les grans estrelles a seguir hi ha el nord-català Martin Fourcade, que busca el seu tercer or olímpic en biatló. També la nord-americana Lindsey Vonn, que busca el segon or olímpic --i tercer metall-- i als 33 anys acaba d'anunciar que continuarà un any més en actiu.  

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut