La lluita per la victòria a la primera etapa de la Itzulia
La lluita per la victòria a la primera etapa de la Itzulia (@ehitzulia)
Ciclisme

Polèmiques declaracions del director de la Itzulia sobre el ciclisme femení

Julián Eraso va afirmar que gairebé s'han vist obligats a organitzar una modalitat femenina perquè està de "moda"

Redacció Esport3Actualitzat

L'organització de la Itzulia femenina ha sortit al pas de les declaracions del seu director, Julián Eraso, qui ha generat controvèrsia després d'unes afirmacions sobre les proves esportives femenines. En una entrevista per a Ràdio Marca Bilbao, Eraso va destacar que havien recuperat la categoria femenina perquè està de "moda".

"Gairebé, gairebé ens hem vist obligats a organitzar-la. Això és una qüestió de modes. Al final, la igualtat... Tothom diu que cal fer coses per l'esport femení i li ha tocat també al ciclisme. Tant de bo això es consolidi, comenci a funcionar i d'aquí uns anys no ens haguem de preocupar de per què la fem, sinó com va i quines expectatives té."

Alguns polítics bascos, com l'alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran, i el diputat general d'Àlaba, Ramiro González, van "lamentar profundament" les declaracions d'Eraso i van afirmar que van "en contra dels valors que defenses les seves institucions".

El compte oficial de la Itzulia a Twitter va emetre un comunicat on ha posat en relleu el seu compromís amb el ciclisme femení.

"La Itzulia femenina neix de la necessitat de recuperar una gran cursa femenina per etapes al País Basc. L'objectiu de l'organització ha estat i és impulsar el ciclisme femení a Euskadi. L'organització lamenta el malentès i el malestar generat."

Posteriorment, Julián Eraso, president de les Organitzacions Ciclistes d'Euskadi, entitat que ha organitzat les últimes edicions de la Itzulia, va voler matisar les seves paraules i va demanar perdó.

La Itzulia femenina es pot seguir aquest cap de setmana a partir de les 14.00 per Esport3 amb els comentaris d'Arcadi Alibés i els exciclistes Marta Vilajosana i Alexandra Moreno.

Anar al contingut