Martin, per davant de Bagnaia i Miller amb Márquez a la cua
Martín, davant de Bagnaia i Miller, amb Márquez a la cua (EFE)
MotoGP

Podi de Marc Márquez en la primera cursa esprint a Portugal

El pilot de Cervera, que sortia amb la pole position, acaba tercer en una cursa intensa guanyada per Pecco Bagnaia

Redacció Esport3Actualitzat

No hi havia precedents per a la primera cursa esprint del Mundial. Meitat de voltes (12) i meitat de punts (per als 9 primers classificats). S'intuïa que seria ràpida i així ha estat. Marc Márquez, que havia marcat la pole position a la sessió de qualificació, ja havia avisat que la seva velocitat per fer el millor temps a la qualificació "no era real". I la cursa li ha donat la raó: ha pogut mantenir la primera plaça als primers compassos de la cursa, però en la segona volta ja ha estat avançat per Bagnaia. Posteriorment ha estat avançat per Martín, Miller i Oliveira, per caure fins a la cinquena posició.

En la quarta volta, Jorge Martín s'ha situat primer i ha tingut una lluita aferrissada amb Jack Miller i Bagnaia, tot i que hi havia fins a sis pilots en el grup davanter, aspirant a la victòria. Aleix Espargaró ha mantingut una bona lluita amb Maverick Viñales per la sisena plaça.

L'última volta ha estat de bogeria: Bagnaia ha aconseguit la primera posició i Márquez ha fet un doble avançament, aprofitant una errada d'Oliveira, per acabar tercer.

També han puntuat Maverick Viñales (5è), Aleix Espargaró (6è) i Álex Márquez, que ha tancat els punts amb la novena posició.

Cursa accidentada amb tres pilots a terra (Joan Mir, Bastianini i Marini), sense greus conseqüències. El resultat final no altera la graella de la cursa d'aquest diumenge, amb Marc Márquez sortint des de la pole, acompanyat a primera fila de Bagnaia i Jorge Martín.

Anar al contingut