Marcelo Bielsa, entrenador del Leeds United (Reuters)
Futbol internacional

Obren una investigació al Leeds per espiar un entrenament del Derby County

Marcelo Bielsa va admetre que va enviar un empleat a espiar sense informar el seu club i va reconèixer que és una tàctica que porta fent durant anys

Actualitzat
La Lliga Anglesa de Futbol (EFL, en les sigles en anglès) ha obert una investigació per l'incident ocorregut aquest cap de setmana quan el Derby County va descobrir al seu camp d'entrenament un espia enviat per Marcelo Bielsa, entrenador del Leeds United.
 
Dijous passat, la policia va acudir a la ciutat esportiva del Derby per les sospites que un empleat del Leeds estava observant la sessió d'entrenament dels "rams" abans del duel entre els dos equips de dissabte passat, que es va saldar amb victòria del Leeds per 2 a 0.
 
En declaracions prèvies al partit, Bielsa va admetre que va enviar l'empleat a espiar sense informar el seu club i va reconèixer que és una tàctica que porta fent durant anys. El Leeds va demanar disculpes al Derby i va recordar els principis d'integritat i honestedat de l'entitat d'Elland Road.
 
Ara, l'EFL, l'organització que integra les categories de segona, tercera i quarta divisió del sistema de lligues de futbol d'Anglaterra, ha obert una investigació. De ser considerat el Leeds com a culpable, es podrien aplicar diverses sancions, entre aquestes, econòmiques o esportives, com la deducció de punts. El conjunt de Bielsa és ara mateix líder del Championship, la segona divisió anglesa, amb 54 punts, després de 27 jornades i en plaça d'ascens directe a la Premier League la pròxima temporada.
Anar al contingut