Nnaji en un partit amb el Barça
Nnaji en un partit amb el Barça
nba

Nnaji, als Charlotte Hornets com a 31 del draft en la nit de Wembanyama

El nigerià queda escollit primer de la segona ronda, una selecció que dona opcions al Barça de poder seguir comptant amb ell

Redacció Esport3Actualitzat

El nom d'un barcelonista ha ressonat en la nit anual del draft de l'NBA. James Nnaji ha estat escollit en la posició 31, o cosa que és el mateix, el pivot ha estat la primera elecció de la segona ronda. Aquest ha estat el torn de sentir el nom de Nnaji.

El nigerià ha estat escollit en primera instància pels Boston Celtics, però, finalment, ha anat a parar als Charlotte Hornets. La franquícia encara propietat de Michael Jordan, que ja se l'ha venut, ha intercanviat dues eleccions posteriors (34 i 39) per aconseguir la selecció dels de Massachusetts via Detroit Pistons. Mecanismes del funcionament del draft.

El de Makurdi apareixia a les previsions com un possible número 22 del draft, però, finalment, s'haurà de conformar amb el 31. Veure's a la segona ronda li obre les portes de negociar lliurement el seu futur, però no li garanteix un contracte. Cal recordar que només els escollits en primera ronda tenen un sou assegurat. En aquest sentit, el desenllaç del draft dona opcions al Barça de seguir comptant amb el pivot.

Nnaji, protagonista involuntari de la final de l'ACB

No ha estat una mala setmana per a James Nnaji. El nigerià ha estat escollit al draft de l'NBA dos dies després de proclamar-se campió de l'ACB amb el Barça. Malgrat això, el seu protagonisme amb Sarunas Jasikevicius ha estat escàs. A la final de la Lliga contra el Madrid, per exemple, el jugador ha fet una mitjana de 4,9 punts, 3 rebots i 0,7 taps en 12 minuts de joc i 27 aparicions.

El seu nom a la sèrie, però, quedarà relacionat amb un episodi extraesportiu, com són els insults racistes que va rebre a l'arribada al WiZink Center de part de seguidors blancs.

La nit de l'extraterrestre Wembanyama

El blaugrana sempre podrà recordar que el seu nom ha estat triat per l'NBA la mateixa nit en què el primer de la llista ha estat el francès Victor Wembanyama. El de Nanterre, nascut fa 19 anys, va complir amb tots els pronòstics i els San Antonio Spurs comptaran amb aquest "extraterrestre" de 2,21 metres i 100 quilos. Unes característiques que no li impedeixen desplaçar-se per la pista amb moviments de base.

Wembanyama i Adam Silver, comissionat de l'NBA (Reuters)

L'última temporada, el prodigi gal s'ha estat preparant tota la temporada als Metropolitans 92 del seu país, a les ordres del seleccionador Vincent Collet.

La notícia era tan esperada que l'AT&T Center de San Antonio ha congregat milers de seguidors dels Spurs que han seguit la gala pel videomarcador. El pavelló ha esclatat quan ha sentit el nom de Wembanyama.

La llista completa es pot consultar en aquesta piulada de l'NBA:

Anar al contingut