El Barça s'endú el Gamper amb l'empenta dels joves (4-2)

En un final de partit elèctric, l'equip blaugrana capgira el marcador davant el Tottenham amb gols de Lewandowski, Ferran, Ansu i Abde

El jovent ha salvat l'espectacle i el partit per al Barça en un trofeu Joan Gamper atípic. L'equip blaugrana s'ha acabat enduent el trofeu davant el Tottenham (4-2) després d'anar perdent durant gran part del matx. L'aparició de Lamine Yamal, en el tram final del partit, ha donat el triomf a un conjunt que fins aleshores havia mostrat molta voluntat però no massa idees. Abde, Ferran Torres, Ansu o Fermín han secundat el descarat extrem catalano-marroquí, que acaba de fer 16 anys i supera defenses veterans amb una facilitat pasmosa.

El Barça ha anat per feina: en la primera jugada d'atac, s'ha avançat en el marcador. L'acció l'ha originat Oriol Romeu amb una bona passada en profunditat per a Raphinha, que ha estat més viu que els defenses, l'ha penjat i Lewandowski, a l'àrea petita, no ha perdonat.  Era el minut 3 i dos després, el brasiler ha tornat a disposar d'una ocasió immillorable que ha malbaratat. Han estat els millors minuts dels de Xavi al primer temps.

El Tottenham s'ha estirat i en el minut 24 ha arribat el gol de l'empat després d'una rematada de Lo Celso que ha anat al pal. El rebuig l'ha aprofitat Oliver Skipp per igualar el marcador (24').

A la mitja hora de joc, Ronald Araujo ha notat molèsties a l'hora de fer un esprint i Sergi Roberto l'ha substituït. A falta de més informació, un altre central en dubte per a l'estrena a la Lliga, aquest diumenge a Getafe.

Oliver Skipp ha tornat a veure porta, aprofitant una bona centrada de Perisic (35'). El Tottenham estava buscant el segon amb més insistència que el Barça, amb problemes a l'hora de treure la pilota i trenar joc. La imatge oferta a la primera meitat ha estat força discreta.

La dinàmica s'ha mantingut a la represa, amb un Barça que volia però no podia. Pedri, la minut 52, ha tingut la millor ocasió per al Barça en un xut que ha marxat alt. En l'altra porteria, Pedro Porro, amb un xut llunyà, ha estat a punt de sorprendre Ter Stegen.

Els canvis li fan bé al Barça

Cap a l'hora de joc, Xavi ha fet fins a 6 canvis i l'equip s'ha mostrat revitalitzat. Ferran Torres i Abde han estat a punt de sorprendre el porter dels Spurs, i el partit s'ha passat a jugar més en camp visitant. En un contracop, Koundé l'ha passat per Lamine Yamal, que ha fet una cavalcada elèctrica, l'ha centrat amb l'exterior per Ferran Torres, que ha establert el 2-2 (81'). Poc després, Abde ha demostrat el seu atreviment intentant un gol per sorpresa amb un gran cacau. Marcos Alonso, amb una falta lateral, ha estat a punt de sorprendre Vicario.

El porter del Tottenham poc s'esperava que als últims minuts encaixaria quatre gols després d'una verdadera exhibició de Yamal, que amb 16 anys acabats de fer, ha desequilibrat dues vegades més la defensa londinenca perquè Ansu primer i Abde, després posessin el 4-2 al marcador. Un final elèctric per demostrar que el Barça té recursos.