Una imatge d'arxiu de Menotti parlant amb Messi
Barça

Menotti: "S'escapa de la meva imaginació això que ha passat amb Messi i el Barça"

L'exentrenador del Barça, l'argentí César Luis Menotti, parla des de l'Argentina de les seves sensacions sobre el cas Messi.

Joan Biosca, corresponsal de l'Amèrica LlatinaActualitzat

Fa 162 dies que César Luis Menotti gairebé no surt al carrer. Als seus 81 anys és persona de risc, i la pandèmia mundial sumada a les quarantenes més o menys flexibles que fa gairebé sis mesos que s'alternen a Buenos Aires i l'Argentina, han generat que des de casa seva contempli l'actualitat esportiva amb certa distància. Però el cas de la possible sortida de Leo Messi del Barça l'ha deixat impactat:.

"S'escapa de la meva imaginació això que ha passat amb Messi i el Barça. Estic molt sorprès. La darrera vegada que vaig veure Leo estava feliç al Barcelona."

Menotti acaba de ser declarat Personalitat Esportiva del 2020 per l'Ajuntament de Buenos Aires per la seva trajectòria en el món del futbol. Va ser seleccionador nacional de 1974 a 1982, i amb la "albiceleste" va arribar a guanyar el Mundial de 1978 que es va disputar precisament a l'Argentina.

Amb la selecció sub-20 va guanyar el Mundial del Japó de 1979, que va tenir entre les seves figures Diego Maradona. També va ser entrenador del Barça, de l'Atlètic de Madrid, de Boca Juniors, de River Plate i d'Independiente de Avellaneda, entre altres equips. Un currículum que el fan una persona més que autoritzada per analitzar l'actualitat del futbol mundial. I té clar què seria el millor per a Messi:

"Messi i la seva família estaven molt feliços a Barcelona, la darrera vegada que vaig veure Messi m'ho va dir. Ara han de buscar una nova ciutat, no només ell, sinó tota la seva família. No és fàcil canviar-ho tot de cop, per als seus fills, per a la seva dona, per a les seves relacions. Desitjo que trobi un lloc que el faci feliç i que jugui. El necessitem per a la selecció, venen temps durs per al futbol argentí pel que fa a les eliminatòries. Així que tant de bo trobi el seu lloc."

"El flaco", com se'l coneix carinyosament, no amaga que desitja que Leo Messi finalment no abandoni finalment el FC Barcelona. I també es mostra convençut i esperançat que quan el de Rosario es retrobi dilluns vinent amb els seus companys en el primer entrenament de la temporada 2020-2021 i també cara a cara amb Ronald Koeman, entrenador del Barça, és possible que les coses se solucionin.

No obstant això, Menotti, exentrenador del Barça, és conscient que Messi necessita un equip guanyador, "i el Barça això no ho ha aconseguit fer", sentencia.

Menotti també destaca:

"Messi aporta un salt de qualitat en qualsevol equip. El gran salt de qualitat que dona Messi no el pot donar cap jugador, però sí que es poden crear equips competitius. Per exemple, el Bayern de Munic no té Messi. Ara bé, tenir Messi és molt més fàcil per a un entrenador per formar un equip competitiu, el que últimament el Barcelona no ha aconseguit fer."


César Luis Menotti és nascut a Rosario, la mateixa ciutat de Leo Messi, veïns de tots dos que aquest dijous han sortit als carrers per donar suport a l'encara jugador blaugrana. Els "leprosos" somien que Leo Messi acabi vestint la samarreta de Newell's Old Boys, un dels dos principals equips de la ciutat. Somiar, diuen, és gratis.

 

 

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut