Snowboard

Queralt Castellet es classifica per a la final de migtub amb la segona millor puntuació

La rider sabadellenca ha obtingut 86.50 punts en la primera ronda i en la segona no ha millorat la seva nota (81.25), però només ha estat superada per la nord-americana Chloe Kim en la ronda classificatòria

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dijous ha començat a l'estació d'Aspen, a Colorado, el Mundial de snowboard amb la presència de dues riders catalanes. Una és Maria Hidalgo i l'altra, Queralt Castellet, que aspira a pujar al podi.

Castellet, una de les millors especialistes del món en la modalitat de migtub, s'ha classificat per a la final d'aquesta especialitat amb la segona millor puntuació de totes les participants. La sabadellenca ha obtingut 86.50 punts en la primera ronda i en la segona no ha millorat la seva nota (81.25). Només la nord-americana Chloe Kim, amb dos salts magnífics de 89.25 i 93.75, ha superat la catalana en la ronda de classificació. Una altra nord-americana, Maddie Castro, ha acabat tercera.

Castellet optarà aquest dissabte (21.00) a la seva segona medalla mundialista a Aspen. El 2015, a Àustria, ja va guanyar la medalla de plata i ha assegurat que el nivell de totes les participants és molt alt.

"És l'esdeveniment més important de la temporada. Tant les americanes com les japoneses arriben molt fortes però la resta de rivals, també, i és molt difícil consolidar un grup de finalistes perquè la majoria de les que som aquí podem entrar a la final. Així que ho haurem de donar tot."

La barcelonina Maria Hidalgo, que ha tornat a un campionat del món després de tres greus lesions al genoll dret que li van impedir, fins i tot, caminar, ha quedat catorzena a l'especialitat de slopestyle.

"Després de les condicions d'avui ha sigut un dia molt difícil, ha nevat tota la nit i la neu estava molt lenta i era difícil controlar la velocitat pels salts. Comparat amb ahir, la diferència era molt gran i al poder fer un top-15 planxant les dues baixades amb amplitud estic molt contenta amb aquest resultat."

Ara, Maria Hidalgo ha de competir en aquests campionats del món en la modalitat de big air.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut