Moment de partit (FEB)

El Girona supera el Lleida i jugarà la final per l'ascens a la Lliga ACB (68-77)

Marc Gasol ha fet un mal gest amb el genoll i és dubte per la final contra l'Estudiantes

El Bàsquet Girona jugarà la final per l'ascens a la Lliga ACB després de superar el Força Lleida en la semifinal per 68 a 77. La nota negativa ha estat la lesió de Marc Gasol. El pivot català ha fet un mal gest amb el genoll i és dubte per la final contra l'Estudiantes d'aquest diumenge.

El Girona ha començat el partit en mode piconadora. Parcial de zero a deu per penalitzar la cistella inicial del Força Lleida. Els homes dirigits per Jordi Sargatal han fregat l'excel·lència en el llançament en el tram inicial. Txemi Urtasun i Josep Franch han estat els més encertats en el primer quart. Onze a vint-i-sis al final del primer període gràcies a una esmaixada d'Èric Vila.

Jorge Garbajosa, president de la federació espanyola, i Pau Gasol han presidit el partit des de la llotja. La defensa gironina ha ofegat el millor atac del campionat, el dels homes de Gerard Encuentra. Thomas Schreiner, nou punts al descans, mantenia el Lleida en el partit. El màxim avantatge del Girona ha estat de vint-i-cinc punts gràcies a un triple de Maxi Fjellerup.

Tot apuntava a una victòria còmoda per als gironins, però la lesió de Marc Gasol ha canviat el guió del matx. El president ha caigut malament després d'un salt i s'ha fet mal al genoll. S'ha fet el silenci a Fontajau quan el pivot ha marxat coix cap als vestidors.

Els lleidatans, que pretenien fer-la grossa en aquesta final a quatre, han escurçat el desavantatge amb bons minuts d'Ibou Badji i de Michael Carrera. Gasol no ha jugat més, però ha vist des de la banqueta com els seus companys avortaven la remuntada dels de la Terra Ferma. 68 a 77 final. L'Estudiantes és l'últim obstacle per a un possible retorn gironí a l'ACB.

La final per l'ascens a la Lliga ACB, Girona - Estudiuantes, es disputa aquest diumenge a les 18.45 hores a Fontajau.