Actualitat blanc-i-blava

L'Espanyol trenca la dinàmica negativa i guanya el Ciutat de Barcelona contra la Lazio (2-0)

L'Espanyol ha aconseguit trencar la dinàmica negativa i ha guanyat el Ciutat de Barcelona contra la Lazio per 2-0, davant l'afició al Lluís Companys. Un gol de Pandiani a la primera part i un altre de Corominas, quan passava un minut del temps afegit, han donat la victòria als de Valverde, que han disposat de diverses ocasions per incrementar el resultat, sobretot a la segona part. Jónatas Domingos s'ha estrenat a Montjuïc. La cara amarga ha estat per a Rufete, que ha abandonat el camp lesionat al segon temps.

A l'Espanyol li ha costat trobar escletxes per superar la Lazio, que en els primers minuts de partit s'ha col·locat molt bé sobre el terreny de joc. Precisament, l'equip italià és qui ha mostrat les primers intencions de cara a porteria. Quan faltava poc perquè s'arribés a la mitja hora de partit, el jugador de la Lazio Ledesma ha disposat de dues bones ocasions. Primer amb un xut des de fora de l'àrea, que s'ha trobat amb un Iraizoz molt atent, que ha atrapat la pilota sense problemes. I la segona oportunitat ha vingut d'una rematada de Ledesma que s'ha escapat fregant el pal esquerre.

Fins la primera mitja hora, l'Espanyol ha mostrat un escàs bagatge ofensiu sense cap jugada d'atac destacable. Davant d'això, el tècnic Ernesto Valverde ha esperonat els seus jugadors, perquè pressionessin més i pugessin més. I els blanc-i-blaus no han tardat a fer-li cas. Al minut 38, De la Peña ha fet una bona centrada des de la banda dreta, que Pandiani, dins l'àrea, ha rematat de cap i ha aconseguit batre el porter Peruzzi, fent pujar l'1-0 al marcador. Màxima efectivitat, ja que fins aleshores, era la primera arribada de l'Espanyol a la porteria rival.

Abans d'arribar al descans, Jonathan Soriano hauria pogut fer el segon gol, després d'una bona jugada, però el seu xut ha sortit alt i desviat.

En la represa, l'Espanyol ha fet una bona sortida conservant la intensitat ofensiva amb què ha acabat la primera part, després del gol de Pandiani. Si bé la Lazio s'ha mostrat totalment inoperant, a diferència de com havia saltat a la gespa de Montjuïc en els minuts inicials de partit.

Els de Valverde han disposat de més de cinc ocasions per incrementar el marcador, però han hagut d'esperar molta estona perquè fos una realitat. Luis García ho ha intentat amb una vaselina, però s'ha escapat per sobre la porteria.  El davanter asturià ho ha tornat a provar poc després amb un xut des de l'àrea, però sense sort. Riera i Coro també han disposat d'oportunitats, però han fallat en la definició. Una de les jugades més clares l'ha tingut Fredson, que ha engaltat un potent xut des de fora de l'àrea que, massa confiat, el brasiler ha enviat massa desviat.

El banyolí Ferran Corominas ha tornat a aparèixer quan passava un minut del temps afegit, com va fer la temporada passada en el partit de la salvació, i ha fet pujar el 2-0 definitiu. Curiosament, tant Pandiani com Coro no marcaven des del primer amistós de pretemporada contra el Peralada. La mala notícia del partit s'ha produït en una jugada desafortunada, al minut 63, quan Rufete ha hagut d'abandonar el camp lesionat.