Espanyol

El Reial Madrid no falla i ensorra l'Espanyol (0-1)

Amb un gol de Casemiro, els blancs aprofiten l'ensopegada del Barça i són líders amb dos punts de marge

Oriol VidalActualitzat
Una maniobra magistral de Karim Benzema, amb una passada d'esperó, i l'olfacte de Casemiro han certificat el retorn del Madrid al liderat, amb dos punts de marge sobre el Barça. La jugada, just abans del descans, ha significat el ple de victòries blanc després del retorn de la Lliga i ha trencat la resistència d'un Espanyol que s'ensorra a la taula, a deu punts de les places de permanència amb tan sols divuit per disputar-se. L'estrena de Rufete ha aportat ordre i molta intensitat però no ha pogut evitar la tercera derrota seguida dels periquitos en aquesta represa.

L'Espanyol ha saltat a la gespa del RCDE Stadium més a l'abisme que mai, després del triomf de l'Eibar a Granada (1-2). Amb tot, l'equip, esperonat per Rufete, ha pogut obrir el marcador en el minut tres, després d'una contra conduïda per Wu Lei que Darder no ha pogut rematar bé, sense que Embarba arribés al rebot posterior. Casemiro ha acaparat les rèpliques dels blancs amb un xut des de més enllà del mig camp que gairebé ha sorprès Diego López (m.7), una canonada creuada que Sergio Ramos ha desviat per sobre el travesser (m.10) i una mala rematada de cap a la sortida d'un còrner (m.13). L'Espanyol, però, no s'ha arronsat, i Marc Roca i Wu Lei han posat a prova Courtois sense trobar la xarxa.

Diego López ha fet tot el possible en les bones accions d'un entonadíssim Benzema, però ja no ha pogut fer res en l'acció que ha decidit el partit. El francès ha fet un túnel a Bernardo d'esperó per assistir Casemiro, que no ha perdonat. L'Espanyol no ha acusat molt el cop psicològic, però no ha pogut empatar en els intents de Wu Lei i d'RDT amb un xut de falta. El Madrid, però, no ha pogut sentenciar en un segon temps on ha generat poc perill. Però tot i la incertesa del marcador, i un intent de Bernardo vora al final, els minuts han anat passant sense cap canvi de decoració: de roses per als blancs després d'aquesta jornada... i amb ferum a descens per a un Espanyol impotent. 27 anys després de l'últim cop, només un miracle enorme podrà evitar-ne el cinquè de la seva història. .
📋✅ ¡Nuestro XI inicial 🆚 @RCDEspanyol!#RMLiga | #EspanyolRealMadrid pic.twitter.com/uegBZa4Ylp