Espanyol

L'Espanyol fa aigües a Tenerife i perd una gran oportunitat d'enfonsar un rival directe (4-1)

Jugar a domicili s'ha convertit en una autèntica tortura per a l'Espanyol aquesta temporada. Lluny del seu fortí de Cornellà-el Prat, els blanc-i-blaus són un equip molt vulnerable i qualsevol rival és capaç de treure'ls els colors. A l'Heliodoro Rodríguez, el Tenerife va superar un gris Espanyol que no aprèn la lliçó i que continua molt vulnerable en les jugades a pilota aturada. Richi, en un xut que va desviar Moisés Hurtado, i Nino van castigar amb justícia la indolència del conjunt espanyolista. Joan Verdú va donar esperances amb el 2-1, però Alfaro, en una nova errada defensiva a la sortida d'un córner, i de nou Nino van sentenciar un Espanyol que sembla disposat a complicar-se la vida en el camí cap a la permanència.

Coneixedor de la debilitat de l'Espanyol en les jugades d'estratègia, des del començament el Tenerife va buscar sorprendre els blanc-i-blaus en aquesta faceta. De seguida Ayoze va posar a prova els reflexos de Kameni. I a continuació, a la sortida d'un altre córner, el porter camerunès va tornar a salvar el seu equip després d'una rematada de cap d'Alfaro, que en el segon intent va enviar la pilota fora.

La fragilitat defensiva dels espanyolistes va tenir conseqüències en el minut 20 en una jugada desgraciada. Mal refús de Dídac i el xut de Richi l'acaba desviant Moisés al fons de la xarxa. L'Espanyol semblava que no aprenia la lliçó i els locals van tornar a crear perill en una altra jugada a pilota parada. Kameni va aturar un cop de cap de Richi. L'únic xut de l'equip de Mauricio Pochettino a la primera meitat va ser un d'Osvaldo que va sortir a fora. Al límit del descans, el col·legiat Paradas Romero va indicar falta en una acció d'Iván Alonso sobre Culebras que s'havia produït dins de l'àrea.

Condemnats en pilota aturada

El panorama encara es va complicar més per a l'Espanyol tot just començar la segona part. Una passada enrere defectuosa de Verdú a Moisés la va aprofitar Nino per batre Kameni amb un xut creuat. El 2-0 va fer despertar per uns instants l'Espanyol. Ben Sahar, que acabava de substituir Osvaldo, no va poder sorprendre en una acció Sergio Aragoneses. Però en el minut 70, els blanc-i-blaus van recuperar les esperances de puntuar a Tenerife quan, aprofitant una magnífica passada amb el taló de Fernando Marqués, Verdú va escurçar la diferència.

Aquest gol va ser un miratge. De nou una jugada a pilota parada va resultar fatídica per a l'Espanyol. Alfaro va fer pujar el 3-1 al marcador amb un xut a la mitja volta després d'un embolic a la sortida d'un córner. La desfeta espanyolista encara va ser més humiliant quan en els instants finals Nino va marcar el quart gol dels canaris. Finalment, Tamudo no va jugar ni un minut en un Espanyol especialista a donar oxigen als rivals directes en la lluita per la permanència.