Futbol

L'Espanyol es buida contra el Madrid però dos gols desafortunats l'ensorren (1-3)

Les espanyolistes han mostrat detalls interessants i, després que el Madrid s'avancés en el tram inicial, han tingut la remuntada a prop. Les de Ferrón han acceptat, fins i tot, l'intercanvi de cops, però una acció absurda i un autogol les han acabat condemnant

Jordi SunyerActualitzat

Amb una parròquia devota i soferta com la de l'Espanyol, l'equip que ho necessita sempre té l'alè dels aficionats, fins i tot si l'onze en qüestió no ha guanyat ni un sol partit en tota la temporada, com és el cas del femení blanc-i-blau. Per si un cas, l'empresa de restauració que serveix l'Espanyol s'ha associat amb la Federació de Penyes per repartir xocolata calenta als espectadors que han omplert la tribuna de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, però el Madrid ha aigualit el beuratge i la fe espanyolista i ha endossat a l'Espanyol la tretzena derrota de la temporada (1-3). La jove central colombiana Manuela Vanegas, incorporada de l'Independiente de Medellín i animada per un grup d'aficionats de la seva Antioquia natal, no ha tingut un debut dolç.

L'equip de Jordi Ferrón ha transmès, des de l'inici, la transcendència que donava a aquest matx, una de les últimes taules de salvació per a les blanc-i-blaves. Sense rifar mai l'esfèrica, l'Espanyol ha guanyat dos córners en els primers cinc minuts; en el segon, la capitana Inés Juan ha estat a dos dits de poder empènyer la pilota a l'interior de la porteria, però ha comès falta sobre la portera Raquel Poza, que, a més, havia reaccionat amb encert. Amb tot, les periquites també han justificat la seva situació a la taula concedint el 0-1 en la primera aproximació clara del Madrid. La rereguarda blanc-i-blava no ha sabut netejar una jugada de rebots dins la pròpia àrea i la potent davantera nigeriana Rita Chikwelu, incorporació al mercat hivernal, se n'ha aprofitat per batre una atabalada Mimi de Francisco.

El gol visitant ha obert el partit. L'Espanyol, necessitat, ha mantingut el nivell ofensiu dels primers compassos. Débora García, rapidíssima, s'ha internat per la banda dreta i ha servit una prometedora assistència que Raquel Poza, però, ha interceptat (15'); i Kenni Thompson ho ha provat amb una rematada a la mitja volta (18'). Al mateix temps, però, el Madrid ha disposat de fins a tres aproximacions de certa entitat per ampliar la diferència. L'Espanyol, conseqüentment, ha apujat el to en defensa, però s'ha reduït la freqüència de les seves arribades a l'àrea madrilenya, en una evident aplicació de la metàfora de la flassada curta, habitual en un equip amb dificultats com el blanc-i-blau. L'única acció destacable fins a la mitja part ha estat una rematada de la visitant Alba Mellado, tapant per una ben situada Mimi de Francisco (43').

Ferrón ha canviat peces a la mitja part i ha substituït Vanegas i Kenni Thompson per Anna Torrodà i Elena Julve. L'Espanyol ha iniciat el segon temps amb el mateix braó que el primer, però aquest cop una ben treballada acció d'estratègia li ha donat la recompensa. Dulce Quintana ha picat una falta lateral al límit de l'àrea, els moviments d'arrossegament han funcionat a la perfecció i han deixat lliure la japonesa Ayaka Noguchi; la seva rematada l'ha desviat amb el peu Poza, però l'eivissenca Inés Juan ha estat a l'aguait per empatar i celebrar el gol amb ràbia (50'). Públic i jugadores han enfortit el vincle i la creença en el primer triomf, i només un rebuig in extremis d'una defensora visitant ha impedit Débora García festejar la remuntada (52').

Les visitants han recuperat l'alè amb dos intents, gairebé consecutius, de la coreana Sel-Gi Jang (62') i d'Alba Mellado (63'), ben resolt aquest últim per Mimi tot i l'escassa potència de la rematada. La llambregada visitant ha dut moments d'inquietud a les banquetes, perquè ha obert una fase d'intercanvi de cops descontrolats que podien esdevenir letals per a qualsevol dels dos equips, només interrompuda per accions d'estratègia en què l'Espanyol no sabia trobar ni les centrals ni una sacrificada Eli del Estal. La brasilera Geyse ha donat un parell d'esglais a la rereguarda local, però el duel es mantenia igualat fins que, quan faltaven deu minuts per al final, l'Espanyol ha encaixat un altre gol absurd, dels que solen castigar els equips de pega com el de Ferrón. Geyse ha penjat, des de l'esquerra, una pilota que la seva compatriota Valéria da Silva, en cursa, ha rematat tan malament com ha sabut: l'esfèrica, però, ha acabat dibuixant un ciri cap al segon pal i, davant de dues defensores blanc-i-blaves, de la portera Mimi i de la fusta, Rita Chikwelu ha fregat la pilota el suficient per marcar (80'). El gol ha deixat KO un Espanyol que, fins llavors, s'havia buidat, i Geyse ha liquidat el duel culminant una passada en profunditat, això sí, amb la col·laboració d'Inés, que ha desviat la pilota anul·lant l'estirada de Mimi. Les llàgrimes de les jugadores blanc-i-blaves s'han multiplicat sobre la gespa de la Ciutat Esportiva Dani Jarque; després de vint-i-set anys a la màxima categoria, el descens és una amenaça cada cop més tangible.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut