Federer i Nadal en el moment del comiat del suís
Federer i Nadal en el moment del comiat del suís (EFE)
Tenis

Les llàgrimes de complicitat entre Roger Federer i Rafa Nadal

Els dos tenistes deixen enrere una de les millors rivalitats mai vistes al món de l'esport

Àlex ÁvilaActualitzat

Roger Federer va dir adeu a les pistes i amb ell també va marxar una part molt important de Rafa Nadal. És impossible entendre la carrera esportiva de cadascun dels dos tenistes sense l'altre. En total, 42 títols de Grand Slam. Una rivalitat que ha traspassat fronteres i s'ha convertit en una gran relació d'amistat. 

Bé ho demostren les llàgrimes de Rafa Nadal en l'acte de comiat del suís. El manacorí no va poder resistir l'emoció i junts van deixar una imatge que s'ha convertit en el colofó d'una de les millors rivalitats mai vistes a l'esport.

La història de Fedal

Tot va començar el març del 2004 al Masters 1000 de Miami, quan un jove Rafa Nadal es va enfrontar per primera vegada amb Roger Federer. El suís acabava de guanyar dos Grand Slams i de convertir-se en el flamant número u del món. Però el manacorí el va sorprendre i el va derrotar a la tercera ronda del torneig.

El primer enfrontament en un Grand Slam no va trigar gaire. Va arribar a les semifinals de Roland Garros el 2005, amb victòria de Rafa Nadal. A partir de llavors, els dos tenistes compartirien una sèrie de finals per a la història, amb especial menció per a Wimbledon 2008, considerat per molts especialistes el millor partit de la història.

Els cara a cara entre el suís i el manacorí es van convertir en habituals. Els dos tenistes es van intercanviar el número u i el dos del rànquing de l'ATP des del juliol del 2005 a l'agost del 2011. Mai dos jugadors havien estat, de manera consecutiva, tant temps al capdavant d'aquesta llista.

Federer i Nadal després de la final de Miami 2005
Federer i Nadal després de la final de Miami 2005

Un malson per a Federer

La irrupció de Rafa Nadal a l'elit del tenis va ser un malson per a Roger Federer. El tenista suís es va veure sorprès per un jove esquerrà que no donava cap bola per perduda. L'agressivitat i la manera de defensar-se del manacorí deixaven en moltes ocasions sense resposta Federer.

Aquest mal de queixal s'accentuava a la terra batuda. De fet, el suís només ha pogut guanyar el balear en dues ocasions sobre aquesta superfície. Mai, però, a Roland Garros. Va ser allà, a la Philippe Chatrier, on Federer va patir les seves pitjors derrotes contra Nadal.

En total, els dos tenistes han disputat 40 partits, dels quals Nadal n'ha guanyat 24 i Federer 16. A més, també han disputat 11 exhibicions, entre les quals hi havia partits benèfics que organitzaven les fundacions dels jugadors.

Precisament, una de les imatges més conegudes de Federer i Nadal va arribar en la promoció d'un d'aquests partits. La bona sintonia entre tots dos era evident, i a l'O2 Arena de Londres, en el comiat del suís, es va tornar a demostrar.

Anar al contingut