L'Argentina supera el Paraguai (1-0) i passa als quarts de final de la Copa Amèrica

Leo Messi ha igualat el rècord d'internacionalitats amb l'"albiceleste" de Javier Mascherano

L'Argentina s'ha classificat per als quarts de final de la Copa Amèrica el dia en què Leo Messi ha fet història amb la seva selecció: ja és el futbolista que més partits ha jugat amb la samarreta "albiceleste", 147, els mateixos que l'exblaugrana Javier Mascherano. Dilluns, si juga contra Bolívia, superarà aquesta xifra i tindrà el rècord en solitari.

L'equip "albiceleste" ha saltat a la gespa de l'Estadi Nacional de Brasília, per enfrontar-se al Paraguai, amb Messi i el Kun Agüero de titulars. Partit còmode per a la selecció de Lionel Scaloni tot i el curt marcador: s'ha imposat per 1-0 amb un solitari gol del jugador del Sevilla Alejandro Papu Gómez i amb assistència d'Ángel Di María.

Just abans del descans, l'Argentina ha tornat a marcar, però l'àrbitre, a instàncies del VAR, ha anul·lat el gol que s'havia fet un defensor paraguaià en pròpia porta, per fora de joc de Leo Messi.  L'Argentina és líder del seu grup amb 7 punts, mentre que el Paraguai és tercer, amb 3 punts.

L'Uruguai i Xile firmen taules

A l'altre partit del grup, l'Uruguai i Xile han empatat (1-1). S'ha avançat la "roja" al minut 26 amb un gol d'Eduardo Vargas gràcies a una magnífica rematada creuada. A la represa, l'Uruguai ha empatat en una jugada amb protagonisme per a dos exjugadors del Barça: servei de córner que Luis Suárez lluita per rematar i Arturo Vidal s'acaba ficant la pilota a la seva porteria.

Xile és segon del seu grup amb 5 punts que li permeten també classificar-se per als quarts de final. L'Uruguai, de la seva banda, suma el seu primer punt després de dos partits i trenca una ratxa de quatre partits sense veure porta.