Laprovittola ha començat molt inspirat contra el Gran Canària (ACB Photo / M. Pozo)

El Madrid s'estrena guanyant el Gran Canària gràcies a un primer quart de cine (91-73)

L'estrena del grup B de la Fase Final de l'ACB ha començat amb una derrota de l'Andorra contra l'amfitrió, el València. Després d'aquest partit ha vingut un celestial primer quart del Madrid contra el Gran Canària, amb 8 triples dels blancs en 10 minuts. A continuació, els de Laso s'han dedicat a gestionar el marcador

Xevi BardoletActualitzat

Un recital de Laprovittola -titular en lloc de Campazzo- en un minut i mig ha obert un primer quart absolutament majestuós del Madrid en l'estrena de la Fase Final. Defensa molt agressiva sobre les línies de passada, ritme alt i un encert increïble per a qualsevol equip que hagi estat més 100 dies sense competir. La tempesta de triples -amb el mateix Laprovittola, Llull, Randolph i Carroll- sobre el Gran Canària es recordarà: un 8/11 en deu minuts i el partit mig sentenciat, 37-16.

Tot això sense Campazzo, que ha entrat en el segon quart, període en què els canaris han fet un pas endavant, conscients que podien sortir de La Fonteta amb una pallissa d'escàndol. El gran protagonista dels de Katsikaris ha estat el pivot  Matt Costello, que atenció, ha arribat al descans amb 23 punts i 7 rebots. El Gran Canària ha aconseguit marxar als vestidors amb només 10 punts de desavantatge i picant pedra, s'ha posat a 5 en el tercer. Però els de Laso, que han hivernat durant molta estona, n'han tingut prou amb un esforç defensiu -5 taps de Tavares- i una última accelerada per tornar les coses a lloc.

El MoraBanc Andorra no pot sorprendre el València (90-74)

En el primer partit del dia, MoraBanc Andorra ha començat i ha acabat malament el seu primer duel de la fase final contra el València Basket, el partit inaugural del grup B. L'equip d'Ibon Navarro sempre ha anat a remolc del conjunt de Jaume Ponsarnau i li ha faltat consistència. Però ha tingut una oportunitat d'or quan ha aconseguit remuntar 16 punts de desavantatge i posar-se a un sol punt dels taronja, amb possessió per avançar-se.

Alberto Abalde ha estat un malson per a la defensa andorrana (ACB Photo / J.M. Casares)

Tot i això, els andorrans han perdut una pilota absurda, que ha donat pas a un terrible parcial valencià final de 5-20. El pivot Mike Tobey amb 15 punts i 13 rebots, i l'aler Alberto Abalde, autor de 17 punts amb un 6 de 6 en tirs de camp, han estat un martiri per als del Principat.

El San Pablo Burgos aprofita les baixes del Casademont Saragossa (86-92)

En el partit que ha tancat la jornada, el San Pablo Burgos s'ha imposat al Casademont Saragossa per 86 a 92. L'equip aragonès, que va arribar com a tercer classificat de la lliga regular, ha acabat acusant les baixes amb que afronta la competició i no ha tingut opcions davant un Burgos que no té res a perdre.

Augusto Cesar Lima disputa un rebot amb l'islandès Tryggvi Hlinason (EFE/Manuel Bruque)