El Barça i l'Andorra repetiran en la final de la Lliga Catalana de bàsquet després de superar el Manresa i el Joventut respectivament

El Barça ha necessitat una segona part molt completa per doblegar el Baxi Manresa (92-82), que havia començat llançat. El Joventut, que no disputa la final des del 2013, ha perdut contra el MoraBanc Andorra (77-75), que jugarà la quarta final seguida davant els blaugrana

Xevi BardoletActualitzat

El ritme endimoniat del Baxi Manresa , amb un 3-11 de parcial, ha obligat a demanar un temps mort a Jasikevicius ben aviat. La resposta del Barça ha arribat amb un gran encert des del triple i no ha tingut problemes per entrar en partit. Però obrir forat davant els de Pedro Martínez, ja era una altra cosa. El Baxi ha començat la pretemporada com un coet i Rafa Martínez, que sembla que no hagi parat després de la Fase Final Excepcional ACB, ens regalava uns triples increïbles. Al descans, 44-41 per als blaugarana.

Juampi Vaulet -30 punts entre ell i Rafa Martínez- ha començat el tercer quart igual de bé que el primer, però a l'altra costat Mirotic començava a produïr. I Abrines, que debutava en la pretemporada, exhibia canell. El Barça ha aprofitat unes males defenses manresanes per marxar de 12. Una diferència que no s'ha incrementat, però que ha permès als de Jasikevicius controlar el partit fins al final. Oriola, amb 17 punts i 6 rebots ofensius, ha estat imperial en l'últim quart, on Calathes no ha parat de repartir assistències.

L'Andorra a la final, malgrat Tomic (77-75)

Ante Tomic ha tornat al Palau Blaugrana, aquesta vegada com a verd-i-negre, i se l'ha vist dubitatiu en les primeres accions. Després ha demostrat la seva superioritat tècnica i de centímetres davant els pivots del MoraBanc Andorra. Uns interiors andorrans però, molt mòbils i que han fet patir el Joventut en el primer període. Es veien coses positives en el joc interior, perquè en l'exterior, el punt de mira estava molt desviat. Brodziansky ha anotat el primer triple del partit al segon quart, després que entre els dos equips haguessin fallat els 16 primers.

Clevin Hannah ha respost pels andorrans, que han estat més fiables en la primera part. Els d'Ibon Navarro han tingut fins a 14 punts d'avantatge, tot i que la Penya ha començat a espavilar abans d'anar als vestidors. I atenció perquè del 39-31 al descans s'ha passat al 39-45 a mig segon període, amb el Joventut molt més agressiu en defensa i amb grans minuts de Ferran Bassas i el mateix Tomic.

Tot i el gran partit, Tomic no ha pogut portar la Penya a la final (M. A. Chazo / FCBQ)

Ha trigat l'Andorra a sortir de l'ofuscació, però no ho ha sabut aprofitar la Penya, que ha patit molt quan Tomic ha anat a descansar. La lluita de Tyson Pérez i la ratxa de triples dels del Principat han tornat a capgirar el marcador. Quan el croat -22 punts, 10 rebots i 8 de 8 en tirs lliures- ha tornat a la pista, Hannah s'havia fet amb el matx. Tot i que en un final erràtic, Ferran Bassas hauria pogut donar la victòria al Joventut amb un triple a la desesperada que ha quedat molt curt.