Bàsquet

Laia Palau, una carrera per emmarcar

La barcelonina acumula un palmarès inigualable amb 33 títols i 12 medalles en les grans competicions. 314 vegades internacional, allà on ha jugat ha triomfat

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Bàsquet femení i Laia Palau són conceptes indestriables. La jugadora catalana és la gran referent del bàsquet català i espanyol i el seu palmarès així ho certifica. Va debutar a l'Universitari el 1997 amb tan sols 17 anys, club amb què va guanyar la seva primera Lliga espanyola el 2003. Seria l'inici d'una carrera on guanyar títols i aixecar copes es va convertir gairebé en una rutina per a aquesta llegenda del bàsquet, nascuda a Barcelona el 10 de setembre del 1979. 33 títols i 314 vegades internacional, Laia Palau ha contribuït de manera decisiva al resorgiment i reconeixement del bàsquet femení. Subcampiona mundial el 2014 i subcampiona olímpica el 2016, a més de tres títols de campiona d'Europa, són els gran èxits que marquen la seva vida esportiva.

Però si en l'àmbit de la selecció espanyola la seva carrera ha estat plagada d'èxits, el mateix es pot dir en l'aportació que ha fet en els diferents clubs on ha jugat. Amb el Ros Casares de València, on va estar-s'hi 6 anys, Palau va guanyar una Eurolliga, 5 Lligues, la Copa de la Reina i la Supercopa.

Laia Palau
Els seus últims títols els ha guanyat amb l'Uni Girona (Euroleague Women)

També va voler provar a l'estranger, i va encertar de ple. A França va jugar amb el Bourges i va guanyar la Lliga i la Copa. Amb el Polkowice polonès, va ser també campiona de Lliga i Copa, igual que amb el Praga, on a més de guanyar 4 cops la Lliga txeca i dues vegades la Copa, va aconseguir aixecar novament el títol de l'Eurolliga. Espectacular. Només l'experiència a Austràlia, amb el Jayco Rangers, el 2017, es va saldar sense cap títol.

Amb l'Uni Girona, l'últim equip on ha jugat des del 2018, també ha aconseguit guanyar una Lliga, una Copa --l'últim títol que ha aixecat, el 2021-- i la Supercopa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut