Futbol

Laia Codina: "Demanem professionalització, la mateixa estructura que al masculí"

La futbolista catalana no ha esquivat cap pregunta i ha demanat "canvis estructurals" a la federació espanyola

Redacció Esport3Actualitzat

Laia Codina, futbolista de l'Arsenal i de la selecció espanyola, ha visitat el "Tot costa" de Catalunya Ràdio i Esport3. La flamant campiona del món no ha eludit cap pregunta sobre el cas Rubiales, que aquest dimecres ha viscut un nou episodi amb la denúncia que ha presentat Jennifer Hermoso pel petó forçat. Codina li ha tornat a donar suport, i ha dit què hauria fet "el mateix que ella".

A continuació, les declaracions més destacades de la catalana:

Canvis a la RFEF

"No sé fins a quin punt veuen que el futbol femení es una cosa real, i que no hi ha diferències entre el femení i el masculí, és tot futbol. Igual que els homes tenen facilitats i ajudes, nosaltres volem la mateixa estructura professional, amb gent professional. Només demanem gent capaç de portar tot el que és aquella estructura, no el primer que passi per aquí. Volem gent capacitada."

Cessament Vilda

"He estat un any amb ell i tinc poc a dir en aquest sentit. A nivell professional, he tingut un tracte d'entrenador a jugadora, sempre tinc molt respecte cap als entrenadors. Si ho han decidit així és perquè la federació ho ha cregut oportú. Ara hi ha posat a la Montse, veurem com va i li desitjo el millor."

Montse Tomé, nova seleccionadora

"Igual que vam fer un comunicat en el seu moment, parlarem entre nosaltres i valorarem quina és la millor solució."

Com van viure el petó forçat

"Ens assabentem de tot dins del vestidor, perquè durant la celebració no saps ben bé què ha passat. Al vestidor comencem a veure notícies, però comencem a ser conscient dels fets, també del gest de Rubiales al costat de la reina, a l'autobús, és quan realment en som conscients, quan una de les veteranes ens diu 'compte, noies, això que ha passat és molt seriós, és inacceptable i ho hem de condemnar'. No deixa de ser un abús de poder del cap cap a una jugadora que podria ser qualsevol de nosaltres'."

El comunicat conjunt

"És una cosa que ja s'estava parlant, i crec que ha estat maco veure que ens hem ajudat entre totes. Per fi, tot el futbol femení i tota la societat unida contra uns fets que no es poden normalitzar, que són inacceptables i que no tolerarem més. Hem vingut per quedar-nos i aquests fets i aquestes persones que no ens ajuden no les volem."

Fractura al Barça?

"No crec que generi mal ambient, jo crec que no. Són jugadores professionals. Quan tu tens un objectiu i ets professional no hi ha mal rotllo, no crec què passi en aquest vestidor. Són jugadores que es coneixen des de fa molts anys i tothom ha pres la seva decisió."

Titular a la final

"Vaig amb un psicòleg i per mantenir l'esperança sempre tenia com a objectiu el Mundial. M'imagina molts cops jugant la final del Mundial, disputant-la i tenint minuts. Això feia que tingués esperança i tingués ganes de continuar entrenant."

 

Rebuda a l'Arsenal

"De moment, estic molt contenta. He estat només uns dies a Londres, però la rebuda ha estat molt maca. A veure com va, però fa molt bona pinta."

 

L'entrevista sencera

ARXIVAT A:
Mundial FemeníLuis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut