Ciclisme

La Vuelta arrenca a Màlaga amb una contrarellotge per equips

Una contrarellotge per equips de 7 quilòmetres de recorregut pels carrers de Màlaga donarà avui el tret de sortida de la Vuelta a Espanya, que finalitzarà a Madrid el pròxim 17 de setembre. Després de la polèmica de la passada edició, en què Roberto Heras va ser desposseït del triomf després que va donar positiu, el rus Denis Mentxov va rebre ahir el mallot daurat que l'acredita com a guanyador de l'edició de l'any 2005. El ciclista rus és un dels homes que surten com a favorits en l'edició d'enguany, juntament amb altres noms com els dels espanyols Óscar Pereiro -virtual guanyador del Tour després del positiu de Landis- i el seu company a l'Illes Balears, Alejandro Valverde. Vinokurov i Carlos Sastre completen el quintet d'aspirants al triomf final.

Actualitzat

Un total de 12 equips i 189 corredors prendran part en aquesta nova edició de la Vuelta, la número 61. Després dels darrers escàndols de dopatge, arran del positiu d'Heras en l'edició passada i la trama descoberta arran de l'Operació Port, l'esport de les dues rodes vol recuperar el crèdit perdut i atreure de nou els espectadors a la gran ronda per etapes espanyola. La retirada a última hora de Koldo Gil, el ciclista navarrès del Saunier Duval -presumptament implicat en l'Operació Port-, ha enterbolit encara una mica més el clima previ a l'inici de la ronda.

El recorregut de la 61a edició de la Vuelta, amb cinc finals en alt i dues contrarellotges repartides en un total de 21 etapes, amb 3.129 quilòmetres de recorregut -una xifra força inferior a anteriors ocasions-, pretén rebaixar la duresa de la prova i permetre als ciclistes afrontar amb més forces les etapes decisives de la ronda espanyola. En qualsevol cas, el que no es pot permetre la Vuelta es veure's implicada de nou en un escàndol de dopatge.

Dels favorits, Mentxov -que ahir va recollir finalment el mallot daurat que l'acredita com a vencedor de l'edició del 2005- és qui assegura trobar-se en una pitjor forma de cara a revalidar el triomf. El ciclista rus diu estar "menys fresc que al Tour", on va acabar sisè, i creu que el seu desgast a la ronda francesa li pot passar factura. No és l'únic que defuig el paper de favorit. El virtual guanyador del Tour, el gallec Óscar Pereiro, assegura que ha passat un mes força atrafegat i que no sap si estarà en condicions de repetir una actuació com la que el va portar al podi de París.

En aquest sentit, Pereiro ha confessat que es troba disposat a treballar per l'altre home fort del seu equip, l'Illes Balears, Alejandro Valverde. El murcià, que va haver de retirar-se del Tour després que es va trencar la clavícula en una desgraciada caiguda, té la gran oportunitat de reivindicar d'una vegada per totes la seva categoria i qualitat en una gran ronda per etapes.

De la seva banda, Carlos Sastre completarà el seu gran repte de finalitzar les tres grans rondes per etapes en un mateix any: Giro, Tour i Vuelta. El ciclista del CSC és un autèntic abonat al podi, tot i que en l'última edició del Tour es veiés desbancat del tercer graó del podi en l'última contrarellotge per l'alemany Andreas Klöden. Finalment, el kazakh Aleksandr Vinokurov completa el quintet de favorits.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut