La UEFA expulsa definitivament l'Osasuna de la Conference League
Futbol

La UEFA expulsa definitivament l'Osasuna de la Conference League

El club navarrès lamenta "que es castigui a qui denuncia la corrupció" i recorrerà la decisió al TAS

Redacció Esport3Actualitzat

Es confirmen les males notícies per a l'Osasuna. La UEFA ha comunicat aquest dimarts a la directiva navarresa l'expulsió de l'equip de la pròxima edició de la Conference League com a sanció per arreglar partits el 2013. En un comunicat, l'Osasuna ha dit "no compartir en absolut" el criteri de la UEFA ni la instrucció que s'ha fet del cas.

"Lamentem el missatge erroni que la UEFA envia al món del futbol castigant a qui denuncia la corrupció i la persegueix judicialment"

Les al·legacions al Comitè d'Apel·lació de la UEFA no han donat fruits, malgrat que l'Osasuna argumentava davant la UEFA que era el mateix club qui es va presentar com a acusació particular contra els directius acusats d'arreglar partits.

 

L'Osasuna recorrerà ara la decisió davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu. Queda per veure si aquesta exclusió de l'Osasuna obre la porta a l'Atlètic de Bilbao, vuitè classificat, per ser el representant de la Lliga a la Conference League.

"Injustícia"

Des que es va anunciar el cas, l'Osasuna ha clamat pel seu dret a competir a Europa, mostrant-se molt crític amb la UEFA l'RFEF.

"Fort amb els dèbils i dèbil amb els forts, la justícia de la UEFA no ha volgut prendre en consideració que han estat els propis tribunals espanyols de justícia els que han declarat, literalment, que Osasuna ha estat víctima d'un desviament de diners fet per alguns exdirectius a l'esquena del màxim òrgan de govern de l'entitat, l'Assemblea, i dels mecanismes de control del mateix club."

La plantilla d'Osasuna celebrant la classificació per a Europa
La plantilla d'Osasuna celebrant la classificació per a Europa (EFE)

En el seu moment, l'entitat va carregar també contra l'RFEF, amb dards que apuntaven al Barça. Lamentava que el dany al club s'ha produït "amb el silenci dels principals organismes del futbol espanyol, entre els quals l'RFEF". També denuncia les "contínues filtracions interessades, en clau nacional, a certs mitjans de comunicació i periodistes per construir un relat que sacrifiqués el dèbil per afavorir al fort." 

"Creiem tant en el que fem, i en com ho fem, que no podem permetre que s'utilitzi el Club Atlètic Osasuna, amb l'aquiescència dels que el 2014 van mirar cap a una altra banda, per solucionar els problemes dels altres."

Anar al contingut