El Fraikin Granollers i l'afició, conjurats a Flensburg
Els jugadors del Fraikin Granollers saludant l'afició a Flensburg (@ehfel_official)
Handbol

La reconstrucció del Granollers post-Flensburg

L'equip que ha quedat subcampió de la Lliga Europea de l'EHF tindrà un total de 7 baixes

Vicenç PradosActualitzat

Fidel a la tradició, al BM Granollers li tocarà el difícil procés de reconstrucció una temporada més. Tot i el subcampionat de la Lliga Europea, les baixes que tindrà l'equip ja estaven decidides des de feia temps, i l'objectiu, ara com ara, se centra a acabar tenint un equip de garanties que pugui competir tant a la lliga ASOBAL com en competició internacional.

Pablo Larrumbide també diu adeu

El llistat de baixes no és només de jugadors, sinó també en de membres del cos tècnic. Així, el segon entrenador del BM Granollers, Pablo Larrumbide, s'acomiadarà del club en acabar la temporada. El vitorià marxarà a Qatar a formar part de l'staff tècnic de la selecció que entrena Valero Rivera, amb el gran objectiu de fer un bon paper als Jocs Olímpics de París de l'any que ve. Fins ara, el Granollers encara no ha decidit qui serà l'ajudant d'Antonio Rama a la banqueta.

Pel que fa a la plantilla, l'extrem Víctor de Sande ha estat l'últim que s'ha afegit a la llista de baixes. Rangel Luan (Saint-Raphaël) i Marc Guàrdia (Basilea) deixaran la porteria vallesana; Jan Gurri (Sporting Portugal), David Roca (TM Benidorm) i Esteban Salinas (Bidasoa) també abandonaran el BM Granollers el 30 de juny.

Buzle, l'últim d'arribar

El romanès Iosif Andrei Buzle ha estat l'últim fitxatge que ha fet el BM Granollers. Aquest lateral esquerre de 24 anys, 1.98 m i 86 kg, arriba procedent de l'Ángel Ximénez Puente Genil, on ha jugat aquesta temporada i ha fet 112 gols en 29 partits. Buzle s'ha compromès per dues temporades amb el Granollers. Quan tenia 19 anys, el Barça el va fitxar i el va fer debutar a la Lliga ASOBAL. Després de dues temporades en el segon equip del Barça, Buzle en va jugar dues més al CS Minaur Baia Mare romanès, amb el qual va arribar a jugar la final de l'EHF European Cup 2022, abans d'arribar l'estiu passat al conjunt andalús del Puente Genil.

Andrei Buzle s'afegeix a les incorporacions ja conegudes del pívot Iván Montoya (Bada Osca), l'extrem Pablo Urdangarín (Barça Atlètic) i el porter Roberto Rodríguez (TM Benidorm). A més, els porters Pol Amores i Pau Panitti, tots dos internacionals amb les categories inferiors de la selecció espanyola, s'incorporaran a la dinàmica del primer equip.

Granollers, seu de la Final Four de la Lliga Europea

L'èxit esportiu del Fraikin BM Granollers en l'última Lliga Europea ha situat el nom de la capital del Vallès Oriental en la primera fila de l'handbol europeu. Des de fa temps, l'EHF està en negociacions amb l'Ajuntament de Granollers per fer de la capital granollerina la seu de la Final Four d'aquesta competició els pròxims tres anys.

L'EHF valora molt positivament la capacitat organitzativa de la ciutat en grans esdeveniments esportius (seu d'handbol als Jocs Olímpics 1992, mundial masculí 2013 i mundial femení 2023) i assegurar l'èxit en una competició que mira de reüll la Lliga de Campions, i fer del Palau d'Esports de Granollers l'equivalent al Lanxess Arena de Colònia. Les negociacions estan molt avançades i només falten tancar alguns detalls. L'EHF no es vol tornar a trobar una situació com la d'aquest any, que va començar la competició sense conèixer la seu de la Final Four. A més, l'eliminació del Flensburg als quarts de final a mans del BM Granollers, va deixar a la ciutat alemanya que acollia la F4 sense cap al·licient per als seguidors locals, la qual cosa es va traduir en un espectacle "low cost" en comparació amb l'organització de Colònia. L'EHF té l'objectiu de treure la F4 d'aquesta competició fora d'Alemanya, on se n'han disputat sis amb l'antic i nou format, i Granollers els dona totes les garanties organitzatives per acollir les finals de la Lliga Europea independentment que s'hi classifiqui o no el Fraikin BM Granollers.

Anar al contingut