Ciclisme

Pogacar sentencia la Volta en una etapa per al record amb final a Queralt

Nova exhibició del ciclista eslovè que completa el triplet d'etapes de muntanya de la Volta Ciclista a Catalunya

Redacció Esport3Actualitzat

Nova exhibició de Tadej Pogacar aquest dissabte en l'etapa reina de la Volta que ha acabat al santuari de Queralt. Pogacar ha marxat en solitari en els darrers quilòmetres de l'ascensió a Sant Isidre. El segon lloc ha estat per a Egan Bernal i tercer per a Mikel Landa.

L'eslovè del UAE Emirates Team ha completat el triplet d'etapes de muntanya a la Volta i ha sentenciat una prova que posa punt final aquest diumenge. Ha estat una etapa per al record, la sisena, amb un final a Queralt digne de l'ambient del Tour de França.

Feia 60 anys que el Berguedà no acollia una etapa amb aquestes característiques a la Volta a Catalunya. Milers d'aficionats no s'han perdut el desenllaç i el festival de Pogacar, que competia per primer cop a la Volta.

El colombià Egan Bernal (Ineos Grenadiers) ha estat segon, l'alabès Mikel Landa (Soudal Quick-Step) ha acabat tercer i el mallorquí Enric Mas (Movistar) ha acabat quart.

Després de la victòria d'aquest dissabte, Pogacar encara és més líder. Ja té 3 minuts i 31 segons sobre Mikel Landa, segon a la general.

 

Enganxada entre els Mossos i Pogacar

Una de les anècdotes de l'etapa ha estat l'enganxada entre Pogacar i els Mossos d'Esquadra. El líder de la prova ha recriminat el poc espai que li han deixat les motos de la policia, i ha donat, fins i tot, un cop al vehicle.


 

El coll de Pradell, la "por" dels ciclistes

"La de dissabte és l'etapa que tots ens mirem amb por". Les paraules pronunciades per Mikel Landa a l'inici de la Volta 2024 tenen tota la raó de ser: la inèdita ascensió al Coll del Pradell, plat fort d'un recorregut que unirà Berga i el Santuari de Queralt. Un port de categoria especial de 15 km i amb un pendent mitjà de gairebé el 7% i rampes del 24% que està cridat a convertir-se en nou temple del ciclisme. L'Angliru català, com s'ha arribat a vaticinar tenint en compte la duresa dels últims 7 km a partir del trencall de Vallcebre.

Però no només els ciclistes com el basc del Soudal, el primer dels mortals després de l'extraterrestre Tadej Pogacar, esperaven temorosos la sisena jornada de la ronda catalana. L'expectació del públic per la inèdita ascensió al port miner del Berguedà ha estat tan gran que ha fet modificar els horaris de la retransmissió de l'etapa reina.

Per si fos poc, la sisena etapa, amb la meta a Queralt després de 154 km, ha tingut un perfil ideal per acabar d'entronitzar Pogacar. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut