Rikako Ikee, una progressió fulgurant truncada per la leucèmia (Reuters)
Natació

La nedadora Rikako Ikee commociona el Japó en anunciar que té leucèmia

Ikee, de 18 anys, era l'esperança més sòlida de la natació japonesa per als Jocs de Tòquio 2020 després de guanyar 6 ors als últims Jocs Asiàtics

Actualitzat
La nedadora japonesa Rikako Ikee, que va aconseguir un rècord de sis medalles d'or en els Jocs Asiàtics a Jakarta 2018, ha revelat aquest dimarts que té leucèmia a través d'un missatge al seu perfil de la xarxa social Twitter. La nedadora, de 18 anys, es va sotmetre a un examen mèdic al Japó, on havia tornat d'urgència des d'Austràlia a causa del seu mal estat de salut, i va ser diagnosticada amb aquest tipus de càncer que afecta els leucòcits, les cèl·lules blanques de la sang.

"Encara em costa creure-ho i estic confosa. No obstant això, és una malaltia que es pot curar si un se sotmet adequadament al tractament", ha detallat Ikee en el missatge.

La nedadora es veurà "obligada a renunciar a participar a la competició nacional del Japó" i es prendrà un temps de repòs per concentrar-se en el tractament i "sortir com més aviat millor" d'aquesta malaltia. "M'esforçaré a mostrar una Rikako Ikee més forta que abans", va afegir la japonesa, que demana el suport dels aficionats.

Ikee, natural de Tòquio, és una de les revelacions de la natació japonesa i mundial. La seva actuació en els passats Jocs Asiàtics la va convertir en la primera dona a ser escollida MVP d'aquesta competició. La seva malaltia implica que el Japó perd una de les seves sòlides esperances de cara als Jocs Olímpics de l'estiu que ve, que es disputen precisament a Tòquio.

 

Anar al contingut