Futbol

La meravellosa sensació d'un nen invident quan descobreix Messi al seu costat

El davanter del Barça és ambaixador d'una empresa israeliana que ha tret al mercat un dispositiu, especialment dissenyat per a persones amb discapacitat visual, que tradueix en informació sonora allò que no poden veure

Redacció Esport3Actualitzat

La tecnologia avança a una velocitat de vertigen i, tot i que la ceguesa segueix sense tenir cura, les facilitats perquè els invidents tinguin una vida més independent són cada dia més grans. L'últim progrés es diu MyEye i compta amb Leo Messi com a ambaixador de la marca. Es tracta d'un dispositiu portàtil que permet a les persones amb discapacitat visual escoltar allò que no poden veure.

 

L'aparell utilitza tecnologia d'intel·ligència artificial per llegir textos, reconèixer cares o identificar productes i, de forma instantània, transmetre aquesta informació de forma audible. Tot una revolució en el sector, que millora la qualitat de vida de les persones amb dèficit visual. Entre els primers usuaris del nou dispositiu hi ha un nen català, Pere Ribes, cec de naixement i gran aficionat al futbol.

Anar al contingut