Williams
Williams
Futbol

La Lliga iniciarà accions penals per un possible delicte d'odi als autors dels crits racistes a Williams

La Lliga també es personarà com a acusació particular en les diligències per les batusses dels radicals del Barça i l'Espanyol

RedaccióActualitzat

La Lliga iniciarà accions penals per un possible delicte d'odi contra les persones que van proferir insults i crits racistes a Iñaki Williams ahir a Cornellà-el Prat. Segons informa l'agència EFE, l'entitat ha emès un comunicat en què manifesta el seu "rebuig i la més profunda preocupació" per aquests incidents. També reconeix que les mesures per prevenir i atacar aquest tipus d'accions són del tot insuficients i ha explicat que denunciarà els fets davant el Comitè de Competició de la RFEF i davant la Comissió Estatal contra la violència, el racisme i la xenofòbia en l'esport i que n'espera una sanció que comporti el tancament parcial de la graderia afectada.

Per la seva banda, la Reial Federació Espanyola de Futbol ha emès un altre comunicat on considera els fets "d'una gravetat extrema" i que mereixen la més completa repulsa social col·lectiva. L'ens anuncia que ho posarà en coneixement de la Comissió Nacional Antiviolència perquè s'adoptin les mesures pertinents. La Federació també explica que cap dels àrbitres no va adonar-se del que estava succeint al camp. Recordem que l'acta d'ahir no reflectia els càntics racistes.

 

Un cap de setmana de violència

A banda dels càntics racistes, les aficions radicals del Barça i l'Espanyol van protagonitzar batusses amb les aficions rivals: la del Barça a Mestalla i la de l'Espanyol a Cornellà davant els radicals de l'Athletic Club, uns fets que van acabar amb cinc detinguts. En aquest sentit, La Liga també s'ha volgut mostrar contundent i ha assegurat que es personarà com a acusació particular en les diligències penals que s'obrin per aquests dos escenaris d'enfrontaments: a Cornellà i a València.

 

 

 

Anar al contingut