Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu
Barça

La junta directiva va votar convocar eleccions la setmana del Barçagate

La junta directiva va votar majoritàriament que hi hagués eleccions –durant la votació a mà alçada que es va fer en la reunió del 21 de febrer del 2020 i que es va celebrar en un restaurant de Sant Joan Despí, quatre dies després que es publiqués a la Cadena SER el cas Barçagate.

Però, segons reflecteix el sumari de la investigació –al qual ha tingut accés EFE–, el llavors president del Barça, Josep Maria Bartomeu, present en la reunió, va invalidar la votació al·legant que no era una reunió oficial de junta directiva i que no es redactaria acta de la sessió.
En l'informe dels Mossos d'Esquadra, la policia conclou que en aquesta reunió Bartomeu "no va parlar ni pràcticament va intervenir".

A més, durant aquesta reunió els directius van demanar la suspensió dels executius Jaume Masferrer, llavors director de l'àrea de presidència; Òscar Grau, director general del club i Román Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics del club.

I els directius van dir que s'havia de plantejar de manera seriosa "la necessitat d'acomiadar el Sr. Masferrer per la pèrdua de confiança de la junta".
"Finalment, el Sr. Bartomeu va intervenir perquè" únicament "se suspengués de sou i ocupació el Sr. Masferrer", segons l'informe policial, fins a tenir els resultats de l'auditoria externa sobre el cas de PriceWaterHouseCoopers (PwC), una auditoria que es va acordar en la reunió de la Comissió Delegada que es va celebrar dos dies abans, el 19 de febrer.

En aquesta reunió, "el Sr. Bartomeu va manifestar que confiava més en el Sr. Grau i el Sr. Masferrer que en els membres electes de la seva junta".

D'altra banda, en una reunió privada entre el llavors directiu Enrique Tombas i Grau, el senyor Grau va manifestar al senyor Tombas "tot el que havia fet el Sr. Masferrer amb coneixement del Sr. Bartomeu", que ell "només havia signat papers" i que "tot li venia imposat"

ARXIVAT A:
Josep Maria Bartomeu
Anar al contingut