Esports

La ILP de la llei de l'esport arriba al Parlament

El plenari ha debatut sobre aquesta iniciativa, avalada per gairebé 155.000 signatures. La nova normativa busca que l'esport arribi a tothom, amb una millor organització i finançament públic. Aquest és el primer pas per a la tramitació de la llei

Actualitzat

Gerard Esteva, president de l'UFEC, ha presentat al Parlament la proposta de la nova llei de l'esport de Catalunya. El plenari ha debatut sobre aquesta iniciativa, avalada per gairebé 155.000 signatures. La nova normativa busca que l'esport arribi a tothom, amb una millor organització i finançament públic. Aquest és el primer pas per a la tramitació de la llei. Ara, es crearà una comissió de seguiment i finalment s'acabarà sotmetent a votació. Tot el procés durarà entre 1 i 2 anys.

Esteva ha reclamat més finançament a les institucions i ha posat d'exemple altres països europeus que superen per molt el que ha invertit Catalunya aquests últims anys.

"De fet, el finançament és la pedra angular de tot això. En política, quan tu creus en alguna cosa ho has de pressupostar, i això vol dir finançament i aquí és on estem, reclamant aquest finançament. Catalunya ha invertit aquests últims anys de mitjana entre 10 i 12 milions d'euros en les entitats sense ànim de lucre. Sabeu què inverteix Suècia? 200 milions d'euros. I Dinamarca? 150. I Holanda? 250 milions d'euros. Per tant, estem a molts anys llum de la resta d'Europa."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut