Kilian Jornet, a la Sierre Zinal (Martina Valmassoi/Salomon)
Atletisme

Kilian Jornet brilla en la Marathon i Kamworor és el més ràpid

Geoffrey Kamworor ha fet el millor temps de la Marathon, una cursa mundial virtual de 10,5 km. Kipchoge i Kilian Jornet han estat entre els millors

Francesc SòriaActualitzat

Kilian Jornet ha deixat la muntanya per un dia i ha "volat" sobre l'asfalt d'una carretera de Noruega. L'atleta català ha participat en el repte Marathon, que consistia a córrer una marató per relleus en què cada membre de l'equip havia de fer 10,5 km. Jornet, especialista en desnivell, ha brillat en pla, amb una marca de 32:25, i una mitjana de 3:03 el km. Durant gran part del diumenge, ha estat entre els 20 primers classificats del rànquing mundial. La prova, però, s'acaba a les 12 de la nit (hora hawaiina). Ja hi han participat més de 104.000 corredors. La inscripció és gratuïta i només és necessari utilitzar una popular app esportiva.

Així ha estat el repte de Jornet:

 

 

L'estrella del fons, Eliud Kipchoge, ha millorat el temps de Jornet amb 31:28, a 3:00 el km. El kenià ha estat el principal reclam d'aquest Marathon organitzat per NN Running Team. El millor temps, de moment, és per al seu compatriota Geoffrey Kamworor, amb 30:08 i 2:51 el km. Kamworor té el rècord del món de la mitja marató. El món de l'atletisme el considera l'hereu de Kipchoge, l'únic home capaç de baixar de les dues hores en una marató (projecte INEOS de l'octubre del2019 a Viena). El català Marc Roig, resident a Kènia, va ser un dels primers a fer la cursa amb un temps de 34:23.

 

 

La Marathon ha servit als atletes de tot el món per combatre les ganes de competir. La Covid-19 ha aturat el calendari mundial, com a mínim, fins a la tardor.

 

 

 

 

Anar al contingut