Atletisme

Kilian Jornet, a les portes del debut en l'asfalt, contra Jakob Ingebritsen

L'indiscutible rei de les muntanyes segueix buscant els seus límits i debuta aquest dissabte en una cursa de 10 quilòmetres (curta per a ell) sobre terreny llis i sense desnivell

Redacció Esport3Actualitzat

Fa poc més de dues setmanes, Kilian Jornet va sentir unes petites fiblades a la cama que han alterat la preparació del seu pròxim repte, la Hytteplanmila, una cursa de 10.000 metres, plana i sobre asfalt. Un objectiu nou per a l'ultrafondista, gran dominador de les curses de resistència de muntanya, que busca explorar el seu cos i les seves capacitats atlètiques, baixant al terreny dur de les carreteres. Després de nombroses declaracions de l'ultrafondista, en què assegurava que l'avorria córrer per damunt de l'asfalt, ningú, ni tan sols ell mateix, no s'hauria imaginat que aquest moment pogués arribar mai. Però s'ho va proposar i s'ha preparat a consciència. A la Hytteplanmila, que es disputa a la petita localitat de Hole, a prop d'Oslo, s'enfrontarà, en un duel molt desigual, a Jakob Ingebritsen, campió europeu de 1.500 i de 5.000. El jove atleta noruec té registrada una millor marca personal de 27'54", un rècord al qual, de moment, Jornet no aspira a apropar-se.

"Com a novell, les meves expectatives no són grans. Estaria molt content si pogués esgarrapar alguns segons a la meva millor marca, en entrenament, i córrer al voltant dels 29'30"."

A partir de les 13.30 d'aquest dissabte, milers d'aficionats es connectaran a la retransmissió en "streaming" de la cursa, per seguir en directe l'estrena de Kilian Jornet sobre una superfície a la qual no està acostumat. No hi haurà apostes sobre el guanyador del duel, però sí que serà inevitable que a partir de la marca que obtingui el corredor català es generin expectatives, més o menys elevades, sobre el que podria fer en una marató si l'entrenés amb dedicació exclusiva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On Saturday I will be racing at @hytteplanmila . A 10k road race in Norway. It will be my first race on a flat surface, something that only 2 years ago I thought (and said) I would never do because I found running on the flat so boring. This year I did change the training. I started counting distance instead of elevation and it has been interesting/ fun. Lot of injuries do. Now I had a good training block of a few weeks until 2 weeks ago I felt pain in my tibials and calf, so last 2 weeks have been mostly recovery and trying to keep so key sessions. As a novice my expectations aren't big. I would be really happy if I'm able to grab a few seconds to what is my "training PB" so to run around 29:30. Will be fun to hit the road, and keep this parenthesis of flat until ice and snow start to call ;)

A post shared by Kilian Jornet (@kilianjornet) on

Cal recordar que a finals de setembre, Jornet va fer un entrenament de més de 84 quilòmetres, una sessió extremadament llarga que no ajuda en les seves prestacions de cara al repte imminent d'aquest dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut