BARÇA

Jordi Alba: "Hauria pogut ser egoista i quedar-me dos anys més"

El lateral català atén TV3 després del seu comiat i parla de noms com Leo Messi o Alejandro Balde

Francesc LatorreActualitzat

Jordi Alba va paint a poc a poc les emocions dels últims dies. Enrere queden un comiat emocionant amb el Camp Nou dret, 18 anys amb la samarreta del Barça i 18 títols al seu palmarès personal. L'anunci del seu adeu va agafar tothom amb el peu canviat. El jugador de l'Hospitalet de Llobregat ha explicat quina era exactament la seva situació contractual i com ha avantposat l'honestedat a l'egoisme.

"A mi em quedava un any de contracte i un altre d'opcional (no sé si la gent ho sabia això!). Hauria pogut ser egoista i quedar-me dos anys més aquí, però he volgut ser honest i fer un pas al costat. Crec que he pres la decisió correcta. La decisió ha estat difícil i no ha sigut d'un dia per l'altre. Ja portava un temps pensant-hi i un dia ens vam asseure amb la meva dona. Vam valorar-ho tot una mica i vaig veure que era el moment oportú. Evidentment, he tingut menys protagonisme de l'habitual, però és llei de vida i penso que he fet el millor pel club i per mi. Marxo, sincerament, molt tranquil i feliç."

I si Alba ha tingut menys protagonisme és, sobretot, per la gran irrupció d'Alejandro Balde. En l'entrevista que ha concedit a TV3, Alba en parla en aquests termes:

"Ja el dia del partit contra l'Inter de Miami vaig dir que Balde podria ser un bon relleu i se'm va criticar perquè es va interpretar que no volia competència. Però el temps m'ha acabat donant la raó. És una persona que escolta molt. Jo l'he ajudat molt perquè estigués el millor possible sobre la gespa. És un jugador amb molt futur, amb molta capacitat física, però està clar que és un jugador de present. Ha fet una temporada molt bona."

El dia que va anunciar que marxava, Alba va dir que no tenia cap oferta. Ara com ara reitera que no té cap proposta en ferm. Quan li arribin les valorarà, però no renuncia a continuar jugant a Europa, perquè considera que pot rendir a bon nivell.

"Sabeu que sempre vaig de cara i us dic sincerament que no hi ha res. Però estic obert a totes les possibilitats. Tinc dona i nens i ells 'també juguen'. He de buscar el millor per a ells també. Crec que el rendiment encara és bo. Quan arribin les ofertes les valoraré amb la meva família, però estic obert a tot. Serà difícil jugar amb una altra samarreta que no sigui la del Barça, però he pres la decisió que tocava."

A diferència del que va expressar Busquets també en una entrevista a TV3, de moment Alba no es veu fent d'entrenador.

"Tinc molts dubtes sobre això. Potser de segon del Busi! La veritat és que no hi penso. Penso en continuar jugant. Però sí que m'agradaria tornar al club de la meva vida per ajudar-lo d'alguna manera que ja es veurà quan toqui."

Alba confessa que li sap greu que més d'una vegada s'hagi dubtat d'ell i d'altres companys sobre la seva voluntat d'ajudar econòmicament el club i celebra que el president Laporta així ho subratllés el dia del seu comiat oficial. "Em quedo més tranquil", diu el jugador català. Soci número 1 de Leo Messi a l'hora de generar gols, Alba explica que, com a culer, li faria molta il·lusió que l'argentí tornés a lluir, algun dia, la samarreta del Barça. Si no és possible, diu, se li ha de fer un homenatge a l'alçada del jugador que és.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut