Futbol

Joan Soteras: "Si es repeteixen les eleccions a l'FCF, les tornaré a guanyar"

El president de la Federació Catalana ha defensat la pulcritud del procés electoral malgrat la impugnació a la qual encara està sotmès aquest procés. Aquesta setmana vencia el termini que es va marcar el Tribunal Català de l'Esport per resoldre el cas

Jordi Sunyer Capella

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, s'ha mostrat convençut que tornaria a guanyar les eleccions a la presidència de la institució si el Tribunal Català de l'Esport ordena repetir-les. La candidatura de l'expresident del Cornellà Àlex Talavera va impugnar els comicis el passat mes de juliol, i el TCE va desestimar els recursos que Soteras va presentar contra aquesta impugnació. El tribunal ha de resoldre el cas els pròxims dies, i en cas que la resolució sigui la de repetir les eleccions, l'actual president federatiu està convençut de repetir la victòria:

"Fins a l'últim moment he d'esgotar totes les armes legals que tinc a la meva mà, però nosaltres acceptarem la decisió que prengui el TCE, i si les eleccions s'han de repetir, es repetiran. I les tornarem a guanyar nosaltres."

Soteras, que es va endur el triomf per només 26 vots sobretot gràcies als clubs de les comarques de Girona, ha defensat a ultrança la netedat del procés, tot i que la candidatura d'Álex Talavera va assegurar haver detectat fins a 83 irregularitats en les votacions.

"Han estat les eleccions més legals dels últims dotze anys. Des del primer dia es va intentar que fossin les eleccions més netes i ho van ser. No crec que hi hagi motius per tota aquesta història que ens han muntat, però jo no sóc el Tribunal. Només puc dir que aquesta impugnació és una enrabiada dels perdedors. Qualsevol vicepresident d'un club, amb una acta notarial, podia anar a votar, i crec que amb una acta notarial hauria de poder votar qualsevol membre d'un club, no es pot coartar el vot dels clubs. A més, dos membres de la candidatura de Talavera van votar com a vicepresidents!"

El president de la Federació Catalana també ha justificat per què, tot i la inestabilitat institucional que va suposar la impugnació, s'ha mantingut la celebració de la Gala de les Estrelles del Futbol Català i, en canvi, es va suspendre el Catalunya-Veneçuela femení previst per la primera quinzena d'aquest mes.

"Darrere del partit hi ha una infraestructura molt gran, i no volíem que passés com va succeir en l'últim partit de l'absoluta masculina, celebrat en època d'eleccions [es va jugar tres dies després dels comicis], en què l'ambient i la presència de públic no van ser els que mereix la selecció".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut