Javier Tebas, president de LaLiga
Javier Tebas, president de LaLiga, no accepta les queixes pels horaris dels partits
Futbol

Javier Tebas, optimista de cara al retorn de la Lliga: "A mi m'agradaria que es reprengués el 12 de juny"

Actualitzat

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha deixat clara la seva voluntat que es reprengui la competició futbolística al més aviat possible, això sí, sempre que les mesures sanitàries per frenar la pandèmia de Covid-19 ho permetin i es pugui jugar amb totes les garanties. En una entrevista a Movistar, Tebas, fins i tot, s'ha atrevit a posar una data:

"A mi m'agradaria que la Lliga es reprengués el 12 de juny, però tot dependrà del que passi, de les fases, dels rebrots.

Hi haurà partits de Lliga cada dia durant 35 dies."

 

Cinc positius confirmats

"Són menys dels que esperàvem. N'esperàvem 25 o 30, segons les previsions vistes a la Bundesliga. És una bona notícia, només aquests positius. Hi ha zones d'Espanya amb molt pocs contagis ja. Hi ha tres positius més de persones que no són jugadors. Els jugadors tenen una càrrega viral molt baixa, són a la fase final de la malaltia i aquesta setmana se'ls farà una nova prova.

En l'entorn del partit, la infecció és pràcticament impossible, perquè hem fet un estudi que presentarem que demostrarà que el menor risc és en els partits, si tots respecten les normes sanitàries. El que demano és més tensió i concentració per complir aquestes normes. Nosaltres esperem per al retorn de la competició gairebé cap infectat. Si apareixen cinc infectats en un club, denotaria certa negligència. Nosaltres hi estarem molt a sobre."

Precipitació de cara a la represa del futbol?

"Al final, qui ens ho haurà d'autoritzar són les autoritats sanitàries. Elles expliquen què es pot fer. En les fases de desescalada ja van establir les fases de l'esport professional i nosaltres complim el que diu el govern. Nosaltres no ens precipitem, no som els que decidim les fases."

 

Risc de contagi en els partits

"El futbol no és un esport de fàcil transmissió. El virus es transmet per la saliva. El risc serà pràcticament nul en un partit, perquè practicaran tests, el percentatge d'error dels quals és d'un 5%. Hi ha un informe que diu que els jugadors passen en contacte de mitjana no més de 67 segons. El risc seria si estiguessin uns 15 minuts."

Anar al contingut