El València Basket ha acceptat a contracor jugar a porta tancada el partit contra l'Olimpia de Milà com a mesura preventiva per evitar possibles contagis del coronavirus
Bàsquet

El València Basket accepta a contracor jugar a porta tancada el partit contra l'Olimpia de Milà

La presidenta del CSD no admet la postura del club valencià, que indica que jugarà el partit amb públic perquè no ha venut entrades a aficionats visitants

Actualitzat

Després que el València Basket assegurés aquest dimarts a la nit que el partit d'Eurolliga d'aquest dijous contra l'Olimpia de Milà es jugaria amb públic al marge de les recomanacions de Sanitat. El club valencià s'ha fet enrere en aquesta decisió i ha informat que finalment, a contra cor, no hi podrà haver cap aficionat a la grada de la Fonteta.

Aquest dimecres al matí, Irene Lozano, presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), ha assegurat que el València Basket-Armani de Milà d'Eurolliga previst per a aquest dijous "es jugarà a porta tancada tant sí com no", igual que els altres partits assenyalats per la procedència dels equips visitants de zones de propagació alta de coronavirus, com són el València-Atalanta de Champions, el Getafe-Inter de la Lliga Europa o l'Uni Girona-Reyer Venècia de l'Eurocup femenina de bàsquet.

"Penso que no hi ha ningú en el món de l'esport que vulgui figurar com a focus del coronavirus. Sabem que no és agradable. No estem escollint entre una opció dolenta i una de bona, escollim entre una de dolenta i una de pitjor. A tots ens agradaria que els partits es juguessin amb normalitat, però hem fet un gran esforç perquè no se suspenguin ni s'ajornin."

Lozano s'ha adreçat en particular al València Basket, que va comunicar la seva intenció de no seguir la recomanació del Ministeri de Sanitat, atès que cap aficionat provinent de Milà viatjarà a València. Les competències en aquest aspecte corresponen a la Conselleria de Sanitat valenciana, que ja ha deixat clar que seguirà la recomanació del ministeri. Mentre, l'Eurolliga ha donat per bones les explicacions del club taronja.  

"La Conselleria de Sanitat va emetre la seva instrucció i diu amb tota claredat que les competicions professionals que impliquen una mobilització d'aficionats se celebrin a porta tancada, i això és el que passarà. Pot ser que hi hagi confusió per part de l'Eurolliga, però això és el que passarà."

 

 

Anar al contingut